Cem Yılmaz aşkı kayıtdışı için yarışa soktu

Cem Yılmaz aşkı kayıtdışı için yarışa soktu

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın düzenlediği ve Cem Yılmaz'ın da jüri olduğu kayıtdışıyla mücadele yarışmasına 500 kişi başvurdu.

Cem Yılmaz aşkı kayıtdışı için yarışa soktu
16px
24px
09.01.2013 16:03
ABONE OLgoogle

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın düzenlediği ve Cem Yılmaz'ın da jüri olduğu kayıtdışıyla mücadele yarışmasına 500 kişi başvurdu. Öneri gönderenler arasında ev kadınları bile var.

Cem Yılmaz aşkı ve para ödülü kayıtdışı ile mücadele için kafa patlattırdı. Cem Yılmaz’ın jüri üyesi olduğu ‘Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadelede Etkinliğin Artırılması’ yarışmasına 500 başvuru geldi. Gelir İdaresi Başkanlığı yetkilileri, ev kadınlarından öğrencilere kadar herkesimden kayıtdışının önlenmesine yönelik öneri yağdığını açıkladı.

Kayıtdışı ekonomi konusunda toplumsal farkındalığı atrtırmak ve toplumun bütün kesimlerinin yürütülen mücadeleye katkısını sağlamak üzere Gelir İdaresi Başkanlığı bir süre önce “Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadelede Etkinliğin Artırılması” konulu proje yarışması açtı. Yarışma ‘akademik’ ve ‘genel’ olmak üzere iki kategoride düzenlendi. Yetkililer, yarışmaya yoğun bir katılım olduğunu belirterek değerlendirme aşamasının sürdüğünü söylediler. Ocak ayı sonuna kadar sonuçların bizzat Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından açıklanacağını dile getiren yetkililer, genel kategoride çok ilginç önerilerin de geldiğini dile getirdiler.

Birinciye 25 bİn TL ödül

Yarışmanın yedi kişilik Seçici Kurul listesinde ünlü sanatçı Cem Yılmaz da bulunuyor. ‘Akademik’ ve ‘genel’ olarak ikiye ayrılan kategoride ilk beşe girenlere para ödülü de verilecek.

Her iki kategoride yarışma birincilerine 25 bin, ikincilerine 15 bin, üçüncülerine 10 bin, dördüncülerine 7 bin 500, beşincilerine ise 5 bin TL ödül verilecek. Vergi rekortmenleri içinde yer alan Cem Yılmaz, geçtiğimiz aylarda Maliye Bakanlığı’nın kira beyannamelerinin nasıl doldurulacağına ilişkin klibinde de rol almıştı. Jüride Yılmaz’ın yanı sıra Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, GİB Başkanı Mehmet Kilci ve Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Murat Tuncer gibi isimler de yer alıyor.

Neşe Karanfil/Radikal

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde