Cem Mengi, BDDK'nın kararından sonra göreve başladı

Cem Mengi, BDDK'nın kararından sonra göreve başladı

ING Bank, deneyimli bankacı Cem Mengi’yi Kurumsal Bankacılık’tan Sorumlu Genel Müdür Baş Yardımcılığı pozisyonuna getirdi.

Cem Mengi, BDDK'nın kararından sonra göreve başladı
16px
24px
28.04.2011 15:29
ABONE OLgoogle

Türkiye’deki hedeflerini her geçen gün büyüten ING Bank, Kurumsal Bankacılık biriminin başına başarılı bankacı Cem Mengi’yi getirdi. Türk bankacılık sektörünün tanınmış ve saygın isimlerinden olan Cem Mengi, ING Bank’ın Kurumsal Bankacılık’tan Sorumlu Genel Müdür Baş Yardımcısı olarak görev yapacak.
 
Cem Mengi, ING Bank’ta Kurumsal Bankacılık; KOBİ ve Ticari Bankacılık, Finansal Kurumlar, Ticaret Finansmanı ve Borç Sermaye Piyasaları; Servet Yönetimi; Yapılandırılmış Finansman ve Kurumsal Krediler Değerlendirme, KOBİ ve Ticari Bankacılık Krediler Değerlendirme’den de sorumlu olacak.

Profesyonel iş yaşamına Finansbank’ta başlayan Mengi, Interbank, Körfezbank ve Rabobank’ta çeşitli pozisyonlarda çalıştı. 2001 yılında Akbank’a katılan Mengi, Kurumsal Bankacılık ve Proje Finansmanı’ndan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyordu.

Bankacılık, yatırım, hayat sigortası ve bireysel emeklilik dallarında faaliyet gösteren Hollanda kökenli ING Grubu dünya çapında bir finans kuruluşudur. 40’tan fazla ülkede bireysel ve kurumsal 85 milyondan fazla müşteriye sahip olan ING Grubu, 105 bin çalışanı ile müşterilerine finansal geleceklerini yönetmeleri için gerekli standartları belirlemede yardımcı olmaktadır. Asya’dan Amerika’ya, Avrupa’dan Avustralya’ya dünya genelinde faaliyet gösteren ING Grubu, 2007 yılında “Interbrand En İyi 100 Marka” sıralamasında 81’inci, “Fortune Global 500” listesinde ise 7’inci, 2009 yılında ise Fortune “En Beğenilen Finansal Kuruluşlar” listesinde 6’ıncı sırada yer almıştır.

ING Grubu, 2007 yılında Oyak Bank’ın yüzde 100 hissesini satın alarak Türkiye pazarına girmiştir. 7 Temmuz 2008 tarihinde faaliyete başlayan ING Bank, 329 şubesi ve 5920 çalışanı ile Türkiye’de bireysel, KOBI ve ticari, kurumsal bankacılık ve özel bankacılık segmentlerinde hizmet vermektedir.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde