Cem Hakko için ne karar çıktı?

Cem Hakko için ne karar çıktı?

Savcılık, Cem Hakko'nun ''Türklüğü ve Cumhuriyeti aşağılamak'' iddiasıyla ilgili olarak kararını verdi....

Cem Hakko için ne karar çıktı?
16px
24px
21.09.2007 12:10
ABONE OLgoogle

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, yaptığı bir konuşmada ''Türklüğü ve Cumhuriyeti aşağılamak'' suçu işlediği iddiasıyla işadamı Cem Hakko hakkında yürüttüğü soruşturmada kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ünal Soytekin tarafından verilen kovuşturmaya yer olmadığına dair kararda, Hakko'nun soruşturma açılmasını gerektiren sözleri içeren bir konuşma yaptığına dair kanıt ve belirti elde edilemediği bildirildi. Kararda, bunun yanı sıra Hakko'nun konuşmada söylediği iddia edilen sözlerin de TCK'nın 301. maddesinde düzenlenen suçun maddi ve manevi unsurlarını oluşturmadığı belirtilerek, bu nedenlerle kovuşturmaya yer olmadığı ifade edildi.

Ankara Barosu avukatlarından Mehmet Sevim, işadamı Hakko'nun bir derginin düzenlediği gecede yaptığı konuşmanın Türk Ceza Kanunu'nun 301. maddesinde düzenlenen ''Türklüğü ve Cumhuriyeti aşağılamak'' suçu kapsamına girdiğini iddia ederek, Hakko hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da, suç duyurusuna konu edilen konuşmanın İstanbul'da yapıldığına dikkat çekip, ''yetkisizlik kararı'' vererek, soruşturma dosyasını İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına göndermişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde