Cem Boyner’in kız kardeşi organik kozmetik üretti

Cem Boyner’in kız kardeşi organik kozmetik üretti

Cem Boyner'in kızkardeşi Neylan Dinler, eşi Semih Dinler organik kozmetik ve gıda üretti

Cem Boyner’in kız kardeşi organik kozmetik üretti
16px
24px
25.11.2009 06:21
ABONE OLgoogle

Boyner Holding Murahhas Azası Cem Boyner'in kızkardeşi Neylan Dinler, eşi Semih Dinler ile 2007'de üretimine başladıkları organik kozmetik ve gıda ürünlerini Boyner ve Beymen mağazalarında satışa çıkardı

2007'de Sağlık Tekstil Gıda Yatırımı (STG) şirketini kuran çift Yakatarla markasıyla zeytinyağından, reçel ve turşuya kadar 62 çeşit ürünü piyasaya sundu. Şirket, kozmetik markası Rare Blossom adıyla da güneş yağlarından, cilt bakım kremlerine kadar 32 kozmetik üretiyor.

Organik üretimin emeklilik hayali olarak başladığını ifade eden Semih Dinler şunları söyledi:

“11 yıl önce Göcek'teki çiftliğimizde gıda üretimine başladık. Başta ticari amacımız yoktu, eşe-dosta dağıtıyorduk. Beğenilince, 'bunu işe dönüştürebiliriz' dedik. Sonra kozmetik üretmeye başladık.”

İstanbul'da 2.5 milyon dolar yatırımla üretim tesisi kurduklarını anlatan Dinler, ürünlerinin ay başında 2 Boyner, 4 Beymen mağazasında satışa çıktığını anlattı.  Dinler,  fiyatların gıdada 4-60 TL, kozmetikte 15-210 TL arasında değiştiğini söyledi.

Gıdada Yakatarla, kozmetikte Rare Blossom ile markalaştılar

Emekliliklerinde uğraşmak için Göcek'te aldıkları çiftlikte organik gıda üretimine başlayan Cem Boyner'in kardeşi Neylan Dinler ve eşi Semih Dinler, Türkiye'nin hammaddesinden formülüne, üretiminden ambalajına tüm süreçleri için organik sertifikasına sahip ilk işletmesi olan Sağlık Tekstil Gıda Yatırımı A.Ş.'yi (STG) yarattı.

“Beymen'de deri bölümünün başındaydım. Kişisel gelişim, yoga, meditasyon derken emeklilik meşgalesi olarak başladığımız bir uğraş yeni bir profesyonel girişime dönüştü” diyen Neylan Dinler, çok beğenilen zeytinyağı gibi ürünleri eşe-dosta, bazı restoranlara verirken kendilerini bir anda organik gıdanın yanında organik kozmetik üretimi yaparken bulduklarını anlattı.

İki marka yarattılar

Yelkenli gemi üretimi yaparken Göcek'te zeytinyağı üretmeye başladıklarını belirten Semih Dinler de “Neylan aroma terapiye meraklıdır. Uçucu yağlar, taşıyıcı yağlar derken bir yıl sonra 55 çeşit yağa ulaştık. Ürettiklerimizin kozmetiğin hammaddesi olduğunu görüp, kozmetik işine girdik. Gaziosmanpaşa'da üretim yapacağımız bir bina satın aldık. Bugüne kadar 2.5 milyon dolar yatırım yaptık” diye konuştu.

15 yıl önce kurup uyuttukları STG'nin kozmetik işine girmesiyle yeniden canlandığını açıklayan Semih Dinler, şöyle devam etti:

“Son dönemde GDO'lu ürünler, tüketicinin kafasında birçok soru işareti ve endişe yaratıyor. Adında 'organik' kelimesi geçen veya 'bitkisel' olarak adlandırılan ürünler, maalesef organiklikten çok uzak olabiliyor. Biz tüm süreçleri organik olarak yürütüyoruz. Fransız ECOCERT'ten sertifika aldık. Yakatarla ile organik gıda ürünleri, Rare Blossom ile organik kozmetik ürünleri geliştirdik. Rare Blossom'da 32 çeşide ulaştık. Her iki marka da bazı Beymen ve Boyner mağazalarında satılıyor. Fiyatlar gıdada 47-60 TL, kozmetikte ise 15-210 TL arasında değişiyor. 45 çalışanımız var.”

İhracat ve mağaza 2010'da

AVRUPA'NIN organik piyasasının yüzde 35'ini Türkiye'nin karşıladığını belirten Semih Dinler, “Almanya, Fransa, İsviçre ve Avustralya organikle en fazla ilgilenen ülkeler. 2010'da yurtdışına açılmayı hedefliyoruz. Almanya, Avusturya ve İsviçre ilk hedef” dedi. Dinler, yakında internetten satışı devreye alacaklarını, 2010'dan sonra kendi mağazalarını açacaklarını kaydetti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde