CeBIT Bilişim Eurasia başladı

CeBIT Bilişim Eurasia başladı

Bilişim, Teknoloji ve İletişim Platformu CeBIT Bilişim Eurasia, ''CeBIT Sinerji Zirvesi'' ile beraber Beylikdüzü TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde açıldı.

CeBIT Bilişim Eurasia başladı
16px
24px
06.10.2011 13:45
ABONE OLgoogle

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, ''Teknolojik altyapının, özellikle iletişim altyapısının güçlendirilmesine, kalite ve standartların yükseltilmesine ve iletişim hızı ve bilgi güvenliği gibi olmazsa olmazların en düşük maliyetlerle sağlanmasına ülke olarak ihtiyaç duymaktayız'' dedi.

      Bilişim, Teknoloji ve İletişim Platformu CeBIT Bilişim Eurasia, ''CeBIT Sinerji Zirvesi'' ile beraber Beylikdüzü TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde açıldı.

      Bali, fuarın açılışında yaptığı konuşmada, dünyanın bugün karşı karşıya kaldığı global krizin, kendilerine hiç yakıştırılmayacak adreslerde olduğunu, borç, bütçe ve büyüme sorunlarının yansımalarının Türkiye'yi olumlu manada ayrıştırırken, diğer taraftan yakınsamaya çalıştıkları ülkelerle Türkiye arasındaki nitel ve nicel farkların beklenenden öte bir hızla kapanmakta olduğunu gördüklerini söyledi.

      Kağıtların yeniden karıldığı bu dönemin Türkiye için belirli zorluklar kadar yeni fırsatları ve imkanları da ifade ettiğini vurgulayan Bali, ''Yeni dönemin bizlere tanıdığı, sadece Türkiye'de değil başka coğrafyalarda da aktifler yaratmamızı mümkün kılan yeni bir role geçiş imkanlarının farkında olmalıyız. Ulusal ve uluslararası vizyonumuz bu geçişe hazırlıklı olmak ve bu süreçte aktif olmaktır'' dedi.
      Bu iddiayı hayata geçirirken inovasyon, teknoloji ve bilişimin en önemli araçlardan birisi olduğuna işaret eden Bali, İş Bankası'nın bu bakış açısı ile CeBIT'e banka sponsoru olarak destek vermekten büyük onur duyduğunu belirtti.

      Bali, dünyanın yine nesil elektronik iş yapma kültürüne geçiş sürecinde olduğunu, teknolojinin bir servis olarak kullanıldığı, sunulduğu, tüketildiği bir dönemde bulunulduğunu kaydetti. Yeni teknolojilerin, elektronik iş yapma kültürünün temel sacayaklarını oluşturduğunu ifade eden Bali, kurumlar arası entegrasyon ve ortak teknoloji platformlarının kullanımının, özellikle KOBİ'ler başta olmak üzere işletmelerin verimlilik ve rekabet gücü açısından büyük önem taşıdığını söyledi.
      Türkiye'nin genç ve dinamik bir nüfusa, nitelikli iş gücüne ve çok çeşitli gelişmiş finansal ürün, hizmet ve uygulamalara sahip olduğunu anlatan Bali, finans sektörünün katma değeri yüksek ürün ve hizmet üretme kapasitesinin, önemli ölçüde nitelikli işgücü ve teknoloji alanında yapılan bilinçli, uzun süreli, vizyoner yatırımların neticesinde gerçekleştiğini, aynı bilinçle teknoloji alanında yapılan yatırımların sürdürülmesi gerektiğini düşündüklerini vurguladı.
      Bali, ''Teknolojik altyapının, özellikle iletişim altyapısının güçlendirilmesine, kalite ve standartların yükseltilmesine ve iletişim hızı ve bilgi güvenliği gibi olmazsa olmazların en düşük maliyetlerle sağlanmasına ülke olarak ihtiyaç duymaktayız'' dedi.
      
   İstanbul Finans Merkezi

     
     Bu kapsamda İstanbul Finans Merkezi strateji ve eylem planında fiziksel ve teknolojik altyapının güçlendirilmesine yapılan vurgunun önemli olduğunu belirten Bali, şunları kaydetti:
      ''Bu eylem planının 'teknoloji' başlığı altında sıralanan önceliklerini hatırlatmak istiyorum. İletişim ve haberleşme sektörlerinin daha rekabetçi bir yapıya kavuşturulması sağlanacak, bu sektörler üzerindeki doğrudan ve dolaylı bilgiler gözden geçirilecektir. Genel olarak finans piyasalarının finans sektöründeki kurum ve kuruluşlarla entegre bir şekilde çalışacağı güçlü bir teknolojik platform oluşturulacaktır. Finansal piyasalara yönelik olarak yeni yazılım ve donanım üretecek teknoparklar geliştirilecek ve desteklenecektir. Türkiye'nin finansal piyasalarda kullanılan bilgi teknolojilerine ilişkin geliştirdiği uygulama ve çözümlerin başta bölge ülkeleri olmak üzere diğer ülkelere de taşınması amaçlanmaktadır.''
      Akıllı Kentler Platformu Başkanı Şekip Karakaya da Türkiye'de özürlülere özel olarak hedeflenen e-devlet hizmeti verebilen sadece 87 belediye bulunduğunu, bu rakamın, toplam belediye sayısı göz önüne alındığında çok düşük olduğunu vurguladı.
      Merkezi idarelerin kendi sistemleri ile yerel yönetimler arasında ihtiyaç duydukları bilgi alışverişini sağlayacak standartları belirlemesi ve bunların uygulanabilirliğini denetlemesi gerektiğini ifade eden Karakaya, Akıllı Kentler Platformu olarak, yerel yönetimlerin e-devlet sürecine dahil olması için ortak akılla çalıştıklarını kaydetti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde