Çayırhan ihalesini o grup kazandı

Çayırhan ihalesini o grup kazandı

Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), EÜAŞ'a ait Çayırhan kömür rezerv alanı ile enerji üretim alanı özelleştirme ihalesi onaylandı...

Çayırhan ihalesini o grup kazandı
16px
24px
09.03.2017 15:19
ABONE OLgoogle

Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), EÜAŞ'a ait Çayırhan kömür rezerv alanı ile enerji üretim alanı özelleştirme ihalesinde, işletme hakkının en düşük teklifi veren Kolin-Kalyon Enerji-Çelikler Ortak Girişim Grubu'na devrini onayladı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan karara göre, ihalede en düşük teklifi veren Kolin-Kalyon Enerji-Çelikler Ortak Girişim Grubu ile megawatt (MW) başına 60.40 dolar elektrik enerjisi birim satış fiyatı üzerinden elektrik satış anlaşması(ESA) imzalanacak.

Grubun ESA'yı ve devir sözleşmesini imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde, işletme hakkı devri, MW başına 61.40 dolarla ikinci en düşük teklifi veren Fina Enerji Holding AŞ ile yapılacak.

İHALEYE 4 FİRMA REKLİF VERMİŞTİ

6 Şubat 2017'de yapılan ihaleye, Fina Enerji Holding AŞ, IC İçtaş Enerji Yatırım Holding AŞ, Kolin-Kalyon Enerji - Çelikler Ortak Girişim Grubu ve Limak Yatırım Enerji Üretim İşletme Hizmetleri ve İnşaat AŞ katılmıştı.

Kapalı zarfla tekliflerin alındığı ilk elemesiz turda, megavatsaat başına en düşük teklif 64 dolar oldu. Kapalı zarfla tekliflerin alındığı ikinci elemesiz turun ardından, en düşük teklif açıklanmadan açık eksiltmeye geçildi.

İhalede megavatsaat başına açık eksiltme başlangıç fiyatı 63,9 dolar olarak belirlenirken eksiltme aralığı da 50 dolar/cent oldu. Açık eksiltmenin ilk turunda Limak Yatırım Enerji Üretim İşletme Hizmetleri ve İnşaat AŞ ihaleden çekildi.

Açık eksiltmenin ikinci turunda ise Fina Enerji Holding AŞ'nin megavatsaat başına 61,40 dolar teklif vermesinin ardından, IC İçtaş Enerji Yatırım Holding AŞ de ihaleden çekildi.

En düşük teklif Kolin-Kalyon Enerji - Çelikler Ortak Girişim Grubundan

Açık eksiltmenin üçüncü turunda, Kolin-Kalyon Enerji - Çelikler Ortak Girişim Grubu megavatsaat başına 60,4 dolar teklif vererek, en düşük teklif veren katılımcı oldu.

En düşük ikinci teklifi ise megavatsaat başına 61,40 dolar ile Fina Enerji Holding AŞ verdi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde