Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı Pompeo ile görüştü: 'Çözüm için mutabık kalındı'

Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı Pompeo ile görüştü: 'Çözüm için mutabık kalındı'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo arasındaki ikili görüşme TSİ 07.30'da Singapur'da görüştü.

Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı Pompeo ile görüştü: 'Çözüm için mutabık kalındı'
16px
24px
03.08.2018 08:13
ABONE OLgoogle

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo arasındaki ikili görüşme Singapur'da gerçekleşti.

Çavuşoğlu, Singapur'da yapılan 51. Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında ikili temaslarına devam ediyor.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Bakan Çavuşoğlu ve ABD'li mevkidaşı Pompeo'nun görüşmesi TSİ 07.30'da başlayıp 08.15'te sona erdi.

Bu görüşme, ABD'nin tutuklu bulunan rahip Andrew Brunson davası yüzünden Türk bakanlara uyguladığı yaptırım kararının ardından gelmesi dolayısıyla önem taşıyor.

'MUTABIK KALINDI'

Reuters'ın aktardığına göre bakanlar, sorunların çözümü konusunda mutabık kaldı.

Çavuşoğlu, ASEAN Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi, Japonya Dışişleri Bakanı Taro Kono ve İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'le de ayrı ayrı ikili görüşmeler gerçekleştirmişti.

NE OLMUŞTU?

ABD, Papaz Andrew Brunson davası nedeniyle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'e yaptırım uygulama kararı aldığını açıkladı.

ABD'den yapılan açıklamaya göre  yaptırımlar kapsamında, iki bakanın ABD'deki mal varlıkları ve mal varlıklarından elde edebilecekleri faiz gelirleri donduruldu ve ABD vatandaşlarının bakanlarla herhangi bir iş ve işlem yapması yasaklandı. ABD'nin bu kararıyla, Washington-Ankara hattındaki gerilim daha da büyümüştü.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde