Cavit Çağlar, lokavt kararı aldı

Cavit Çağlar, lokavt kararı aldı

Cavit Çağlar, tekstil fabrikasında lokavt kararı aldı, işçiler fabrikaya giremedi

Cavit Çağlar, lokavt kararı aldı
16px
24px
02.01.2008 15:28
ABONE OLgoogle
Bursalı iş adamı Cavit Çağlar'ın, Nergis Holding A.Ş.'de çalışan işçilerinin sendikasıyla sürdürdüğü sözleşme sürecinde lokavt kararı alması üzerine, işçiler fabrikaya giremedi.

Bursa Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) bulunan fabrika önünde toplanan işçiler adına açıklama yapan Teksif Genel Sekreteri Mehmet Çakan, 8 Temmuz 2007 tarihinde başlayan toplu sözleşme sürecinin devam ettiğini söyledi. Kurban Bayramı'na 2 gün kala çalışanların yıllık bakım ve onarım gerekçesiyle 2 Ocak'a kadar ücretli izne çıkartıldığını belirten Çakan, bugün fabrika önüne gelindiğinde ise lokavt kararı ile karşılaştıklarını kaydetti.

Fabrikada çalışan bin 230 işçinin mağdur olduğunu belirten Çakan, "Biz bugün işbaşı yapmayı beklerken 'Bu iş yerinde lokavt vardır' yazısı ile karşılaştık. İşçi arkadaşlarımızın gelecekteki hakları kaybolmasın, güvence altına alınsın diye iş hakimlerine bir tutanak tutturacağız. Biz işverenin bu sorunu çözmesini bekliyoruz. Görüşmeler devam ediyor. Cavit Çağlar'ın TMSF ile sorunları olabilir. Ama bunu çözmek zorundalar. Tüm taraflar işin içine girerek bu sorunu çözmeli. İşçi arkadaşlarımızın ekmeğinden olmasını istemiyoruz." diye konuştu.

Yağmura rağmen fabrika önünde toplanan işçiler ise, fabrikalarına geri dönmek istediklerini söylediler.

Bursa/Cihan

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde