Çatalağzı’nda flaş gelişme: Teminatı ödeyemedi

Çatalağzı’nda flaş gelişme: Teminatı ödeyemedi

Çatalağzı Termik Santrali ve taşınmazların özelleştirilmesi ihalesinde 351 milyon dolar ile en yüksek teklifi veren Demir Madencilik teminatı yatıramadı.

Çatalağzı’nda flaş gelişme: Teminatı ödeyemedi
16px
24px
13.09.2014 09:55
ABONE OLgoogle
Çatalağzı Termik Santrali ve taşınmazların özelleştirilmesi ihalesinde 351 milyon dolar ile en yüksek teklifi veren Demir Madencilik talep edilen ek teminatı yatıramadığı için en yüksek ikinci teklif sahibi olan Elsan Elektrik’e çağrıda bulunuldu.

Yatağan Termik Santrali’nde en yüksek ikinci teklif sahibi olan Elsan, nisan ayında gerçekleştirilen ihalede iki ünitede 300 MW kurulu güce sahip Zonguldak Çatalağzı Termik Santrali için 350 milyon dolar teklif vermişti.

Demir Madencilik’in Yönetim Kurulu Başkanı Salih Demir, teklif safhasında Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın talep ettiği 10 milyon dolarlık geçici teminatı yatırdıklarını belirterek, “Ek geçici teminat olarak talep edilen ikinci 10 milyon dolar için teminat mektubumuz hazırdı, ancak son kabul edilen torba kanunun getireceği ek maliyetleri hesaplamak için ÖİB’den ek süre talep etmiştik ancak geçici teminatımızı irat yazdılar, ikinci sıradaki şirketi davet edip onlardan ek teminat istediler.” dedi. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde