Casus çetesi 15 bin kişiye program sattı

Casus çetesi 15 bin kişiye program sattı

İzmir merkezli 3 ilde önceki gün cep telefonu dinleme programlarıyla casusluk yapan çetenin çalışma şekli, şaşkına çevirdi.

Casus çetesi 15 bin kişiye program sattı
16px
24px
17.08.2012 11:16
ABONE OLgoogle

Şebekenin, telefonlara yüklenen casus programlarla, konuşmaların yanı sıra ortam dinleme, arama bildirimi, mesaj içerikleri, yer tespiti ve rehberdeki isim listesini öğrendikleri ortaya çıktı.

Suç örgütünün casusluk programı satın almak isteyenler için üç farklı tarife uyguladığı, konuşma kayıtlarının maile düşmesi için bin 200, konuşmaların birebir dinlendiği canlı dinleme için bin 500, hem canlı hem de ortam dinleme imkanı veren program için ise 2 bin 500 lira aldığı belirlendi. Dinleme programının 15 bin kişiye satıldığı anlaşıldı.
 
Fabrika ayarlarına dönün
 
Şebekeyle bağlantılı oldukları belirlenen hacker grubunun bin siteyi hackledikleri, bu siteler arasında Beren Saat ile “Pampiş” lakaplı Hilal Cebeci’nin fun club sayfası bulunduğu öğrenildi.

Emniyet yetkilileri telefonlarına dinleme amacıyla casusluk programı yüklenmesinden şüphelenen kişilerin, fabrika ayarlarına dönerek casusluk programlarından kurtulabileceğini belirtti.

Ayrıca çok sayıda kişinin mağdur olduğu bildirildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde