CarrefourSa şimdi de İzmir’de şube kapatıyor

CarrefourSa şimdi de İzmir’de şube kapatıyor

CarrefourSa’nın Gaziantep ve Adana’daki iki şubesini kapatacağını duyurmuştuk. Şimdiki duyumumuz ise İzmir’den.

CarrefourSa şimdi de İzmir’de şube kapatıyor
16px
24px
25.03.2011 11:35
ABONE OLgoogle

Fransız Carrefour, Sabancı Holding aracılığıyla girdiği Türkiye’de 17 yıldır faaliyet gösteriyor. 26 hipermarket ve 160'ın üzerinde süpermarkete sahip. Yıllık cirosu 3 milyar TL’ye yaklaşan CarrefourSa’nın halen 42 ilde mağazası bulunuyor...

CarrefourSa’ların bazı mağazalarında ciddi ciro düşüşleri yaşandığı konuşuluyordu. Nitekim bu gelişme üzerine genel müdür sürpriz bir şekilde değişmişti. Yeni Genel Müdür Guillaume de Colonges, yılbaşından hemen sonra göreve başlamıştı. Colonges’in ilk işi de ciro düşüşü yaşayan mağazalara el atmak olmuştu.

Geçen ay bu sayfalarda CarrefourSa’nın Gaziantep ve Adana’daki iki şubesini kapatacağını duyurmuştuk. Şimdiki duyumumuz ise İzmir’den. CarrefourSa yönetimi, İzmir Narlıdere’deki mağazayı kapatma karar vermiş. CarrefourSa, İzmir’deki varlığını sadece Karşıyaka mağazasıyla sürdürecekmiş.
Yeri gelmişken bir konuyu da belirtmeden geçmeyelim; CarrefourSa, büyük ölçekli mağaza kapatırken, son bir ayda İstanbul’da dört yeni mağaza açtı. Bunlardan üçü, küçük ölçekli CarrefourSa Expres şeklinde. Çekmeköy, Bomonti ve Ümraniye’deki Canan Residence’ta CarrefourSa Expres açıldı. Avcılar’daki Pelican Mall’da ise CarrefourSa hizmete girdi.

Para

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde