CarrefourSa'nın dev arazisini 1 milyardan fazla paraya alan firma kimin?

CarrefourSa'nın dev arazisini 1 milyardan fazla paraya alan firma kimin?

Türkiye'nin en büyük market zincirlerinden biri olan CarrefourSA'dan son aylarda arka arkaya üç büyük satış haberi geldi.

CarrefourSa'nın dev arazisini 1 milyardan fazla paraya alan firma kimin?
16px
24px
15.05.2018 10:11
ABONE OLgoogle

Şirket Ataşehir, Bayrampaşa ve Maltepe ilçelerinde bulunan üç ayrı gayrimenkulünü son beş ay içerisinde 2 milyar liradan fazla bedelle sattı.

CarrefourSA ile ilgili ilk gayrimenkul satış haberi Aralık ayının sonunda gelmişti. İstanbul Anadolu yakasının simge AVM'lerinden biri olan İçerenköy Carrefour AVM, City’s ve Meydan İstanbul AVM’lerinin de sahibi olan Gülaylar Grup şirketi İstanbul Gayrimenkul Yatırım tarafından alındı. Satın alma bedelinin ise 1.2 milyar lira olduğu belirtildi.

BAYRAMPAŞA'YA 134 MİLYON LİRA

CarrefourSA'nın Bayrampaşa'da bulunan dev arazisi için satış haberi de Mart ayında geldi.

Şirket, Esenler Mahallesi 4 pafta, 526 ada, 1 parselde kayıtlı bulunan taşınmazını 134 milyon lira bedelle Re-Pie Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi A.Ş. Avrupa Stratejik Gayrimenkul Yatırım Fonu'na sattı.  CarrefourSA’dan 835 milyon TL’lik dev satış

MALTEPE'DEKİ ARAZİ DE 885 MİLYONA SATILDI

Market zincirinin gayrimenkul satışları ile ilgili son haber ise dün KAP'a yapılan bildirimle medyaya düştü.

Şirket, Maltepe ilçesi Cevizli Mahallesi'nde yer alan alışveriş merkezi, süpermarket, depo ve ofis nitelikli taşınmazların tamamının Bakırköy Gayrimenkul Yatırım İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş'ye satışı için anlaşma imzalandığını açıkladı.

Söz konusu taşınmazların satış bedeli, sözleşmeye göre 835 milyon TL+KDV (Toplam meblağ 1 milyar 44 milyon TL) olacak. Sözleşmeye göre, satış ve tapu devir işlemleri Rekabet Kurulu izninin alınmış olması koşulu ile en geç 29 Haziran tarihine kadar tamamlanacak.

CarrefourSA böylece Aralaık sonundan bu yana kadar olan zamanda üç farklı gayrimenkulünün satışından 2 milyar liranın üzerinde gelir elde etmiş oldu.

BAKIRKÖY GAYRİMENKUL KİMİN?

CarrefourSA'nın Maltepe ilçesi Cevizli Mahallesi'nde yer alan alışveriş merkezi, süpermarket, depo ve ofis nitelikli taşınmazların tamamının Bakırköy Gayrimenkul Yatırım İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş merak konusu oldu.  Erman Ilıcak'tan büyük çıkış: Nasıl en zengin 2.nci isim oldu

SAHİBİ ERMAN ILICAK

Yaptığımız araştırmaya göre Bakırköy Gayrimenkul Yatırım Rönsans Gayrimenkul Yatırım AŞ'ye bağlı bir şirket. Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş. (RGY), Rönesans Grubu'nun ticari gayrimenkul geliştirme ve yatırım şirketi.

Şirketin patronu Erman Ilıcak. Rönesans Gayrimenkul Yatırım AŞ'nin CEO'su da Hasan Şimşek. Rönesans Gayrimenkul'un Maltepe'de AVM, ofis ve konut yatırımları bulunuyor. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde