CarrefourSa genel müdürü neden değişti?

CarrefourSa genel müdürü neden değişti?

Geçtiğimiz günlerde CarrefourSa Genel Müdürü sürpriz bir şekilde değişmişti. İşte değişikliğin nedeni..

CarrefourSa genel müdürü neden değişti?
16px
24px
21.01.2011 14:31
ABONE OLgoogle

19 Ocak 2011 tarihinde Carrefoursa Genel Müdürlüğüne, Guillaume de Colonges getirilmişti. Şirketin genel müdürlüğünü yürüten Jacobo Caller Celestino sürpriz bir şekilde görevden ayrılmış yerine Süpermarketler ve Satın Alma Direktörlüğünü yürüten Guillaume de Colonges atanmıştı.

Değişikliğin nedeniyle ilgili olarak Para Dergisi geçtiğimiz hafta önemli bir kulis yazdı. Hatırlanacağı gibi 2009 yılı sonlarında Türkiye perakende piyasasında yankılanan bir iddia ortaya atılmıştı.

Fransız perakende devi Carrefour’un, işlerin iyi gitmemesi durumunda Latin Amerika, Asya, Türkiye, Polonya ve Yunanistan’daki yatırımlarını satabileceği ileri sürülmüştü. Bu iddialar üzerine Sabancı Perakende Grubu Başkanı Haluk Dinçer bir açıklama yapmış ve “Türkiye, Carrefour'un gözünde gelecek taşıyan bir ülke. Bunun değişeceğini sanmıyorum” demişti. Bu açıklamalardan kısa bir süre sonra da CarrefourSa’nın Türkiye genel müdürü değişmişti. 25 Kasım 2009’da Jacobo Caller Celestino bu göreve getirilmişti...

Celestino’nun görevi üstlenmesinin üzerinden bir yıl geçtikten sonra görevinden ayrıldı. Ancak 3 Ocak 2011’de şirket yönetim kurulunun aldığı bir karar oldukça ilginç. Buna göre, CarrefourSa Carrefour Sabancı Ticaret Merkezi Genel Müdürü Jacobo Caller Celestino’ya tanınan yetkiler, Genel Müdür Yardımcısı ve Hipermarketler İşletme Direktörü Frederic Marie François Philippe’ye de tanınmış. Teknik tanımıyla, Celestino’ya tanınan yetkilere haiz olmak üzere Philippe’ye imza yetkisi verilmiş.

Ardından da ülkesine tatile giden Celestino'nun yerine Guillaume de Colonges getirildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde