CarrefourSA’da istifacılar işaret fişeği atmak istemiş

CarrefourSA’da istifacılar işaret fişeği atmak istemiş

Haluk Dinçer, Mehmet Nane, Faruk Bilen ve Zeynel Korhan Bilek'in istifa nedeni..

CarrefourSA’da istifacılar işaret fişeği atmak istemiş
16px
24px
18.07.2012 14:42
ABONE OLgoogle

Mehmet Nane ile aynı masada olunca sözün önceki gün CarrefourSA’da yaşanan istifalara gelmesi kaçınılmaz oldu.

-Siz, Haluk Dinçer, Faruk Bilen ve Zeynel Korhan Bilek yönetimden istifa ettiniz. Bu istifaları nasıl yorumlamak gerekiyor?

-Biz bir işaret fişeği atmak istedik. Yıllardır CarrefourSA’da yönetimsel sorunlar var. Bu sorunlar şirketin her yıl zarar etmesine neden oluyor. Rakiplerimiz ortalama yüzde 5-6 kar marjlarını yakalarken CarrefourSA zararda. Bunun da sebebinin yönetimsel olduğunu düşünüyoruz. Derdimizi defalarca Fransa’ya anlattık. Ancak talihsizlik midir bilinmez son 5 yılda 4 CEO değişti. Her CEO değişikliği ile bizim konu gündemin arka sıralarına düştü. Adamların önceliği Fransa’daki operasyonu toparlamak olunca, bizi görmediler. Bizim yaptığımız aslında bir işaret fişeği atmak, dikkati buraya çekmekti. Gelin bir an önce bu sorunu çözelim yoksa şirket elden gidiyor mesajıydı.

-Peki bu istifalar sizin satışa daha yakın olduğunuz anlamına mı geliyor?

-Hayır kesinlikle değil. Satışa da alıma da eşit uzaklıktayız. Yeter ki masaya oturalım ve bir neticeye varalım. Çünkü zaman şirketin aleyhine işliyor.  (Ercan İnan/vatan)

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde