CarrafeourSA yeni satın alma planlıyor

CarrafeourSA yeni satın alma planlıyor

2015 yılında Kiler Alışveriş'in 196 mağazasını bünyesine katan Carrefoursa büyüme planları doğrultusunda lokasyon ve kategori bazlı satın almalara sıcak bakıyor.

CarrafeourSA yeni satın alma planlıyor
16px
24px
08.05.2017 15:53
ABONE OLgoogle

Sabancı Holding'in perakende sektöründe Fransız Carrefour ortaklığındaki iştiraki Carrefoursa organize perakende sektöründeki yüzde 5-5.5 pazar payını artırmayı planlarken; şirket bu doğrultuda lokasyon ve kategori bazlı satın alma fırsatlarını da değerlendirecek.

Büyüme planları doğrultusunda mevcut marketlerini de tüketici ihtiyaçlarına göre yeniden şekillendirecek olan Carrefoursa, geçtiğimiz günlerde başlattığı "yeni gurme" konseptinin ardından, "yeni hipermarket" konseptini hayata geçirdi.

Carrefoursa'nın İstinye'deki yenilenen hipermarket konseptinin tanıtım toplantısında konuşan Carrefoursa Yönetim Kurulu Başkanı Ata Köseoğlu, gıda perakendesinin Sabancı Holding için çok önemli sektörlerden biri olduğunu belirterek "Yeni yatırımlar olarak market yenilemenin dışında sınırlı sayıda da olsa yeni marketler de açacağız. Başka markalardaki marketleri alma ihtimali de var. Büyüme, organik de inorganik de olabilir" dedi.

Köseoğlu, sözkonusu satın almaların büyük şubeli marketlerden ziyade lokasyon ve kategori bazlı alımlar olacağını söyledi.

'Bugünkü ciro yeterli değil'

Carrefoursa 2015 yılında Kiler Alışveriş'in 196 mağazasını satın almış, 2016 yılında ise devralınan mağazalardan 48 tanesini kapatmıştı.

Mevcut durumda Carrefoursa'nın 58 şehirde 656 marketi bulunuyor. Bunların 37'si hiper, 392'si süper, 25'i gurme ve 202'si mini formatında faaliyet gösteriyor.

Carrefour ve Sabancı gibi iki büyük grubun ortaklığında faaliyet gösteren Carrefoursa'nın bugünkü cirosunun yeterli olmadığını belirten Köseoğlu, "Çok daha iddialı büyüme planlarımız var... Ama hizmet kalitemizi de düşürmeden bunu yapacağız. Optimal seviyede ilerleyeceğiz" diye konuştu.

'Pazar payımızı artırmak istiyoruz'

Tüketicilerle daha etkin şekilde buluşmak için mevcut marketleri tüketici ihtiyaçları doğrultusunda yeniden şekillendirdiklerini söyleyen Carrefoursa Genel Müdürü Hakan Ergin de, "Büyüme hedeflerimiz var, pazar payımızı artırmak istiyoruz. Türkiye'de çok daha büyük firmalar var ama onların pozisyonlarında da sıkışma olduğunu düşünüyoruz. Bu tür mağazalar açıldıkça tüketicinin tercihinin de değişeceğini düşünüyoruz. Çok kısa zaman içinde kârlı bir büyüme gerçekleştireceğimize inanıyoruz" diye konuştu.

Ergin'in verdiği bilgiye göre, Carrefoursa'nın bütün formatlarla birlikte toplam organize perakende sektöründeki payı yüzde 5-5.5 seviyesinde bulunuyor.

Toplantıda verilen bilgiye göre, Carrefoursa İstinye mağazasının ürün yelpazesi, reyon tasarımı ve market formatına yönelik yenilenen hipermarket konsepti için 6 milyon lira yatırım yaparken; konsept, aşamalı olarak diğer hipermarketlere de uygulanacak.

Carrefoursa'da Sabancı Holding yüzde 50.61, Carrefour Nederland B.V ise yüzde 46.02 hissedar konumunda bulunuyor. Carrefoursa'nın satışları ilk çeyrekte yaklaşık yüzde 5 düşüşle 1.05 milyar lira olarak gerçekleşti. Şirket söz konusu dönemde 22.9 milyon lira zarar etti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde