Çarpıp bir kişiyi öldürdükten sonra kaçan 'veliahta' 15 yıl hapis

Çarpıp bir kişiyi öldürdükten sonra kaçan 'veliahta' 15 yıl hapis

75 yaşındaki Sezen Tuna ve kızı 43 yaşındaki Pınar Tarlacı'ya çarparak Sezen Tuna'nın ölümüne kızının da yaralanmasına neden olan Kutmangil ailesinin “veliahtı” Fırat Kutmangil hakkında 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Çarpıp bir kişiyi öldürdükten sonra kaçan 'veliahta' 15 yıl hapis
16px
24px
22.05.2017 18:06
ABONE OLgoogle

Beşiktaş-Antalyaspor maçı çıkışında 75 yaşındaki Sezen Tuna ve kızı 43 yaşındaki Pınar Tarlacı'ya çarparak Sezen Tuna'nın ölümüne kızının da yaralanmasına neden olan Kutmangil ailesinin “veliahtı” Fırat Kutmangil hakkında 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Soruşturma kapsamında alınan bilirkişi raporunda ise kazada ölen Sezan Tuna ile yaralı kurtulan kızı Pınar Tarlacı asli kusurlu bulundu.

Aydın'ın Pamukören Beldesi’nin eski belediye başkanlarından olan Sezen Tuna ve kızı Pınar Tarlacı 21 Ekim’de oynanan Beşiktaş-Antalyaspor maçını izlemek için Vodafone Arena Stadı’na gitti.

Maçın ardından evlerine gitmek üzere stadyumdan ayrılan baba kıza yolun karşısına geçmek isterken Kutman Şirketler Grubu Yöneticisi Fazlı Kutmangil'in 23 yaşındaki oğlu ve şirketin veliahtı Fırat Kutmangil'in kullandığı motosiklet çarptı.

11 GÜN SONRA SERBEST KALDI

Kazanın şiddetiyle Sezen Tuna’nın sağ bacağı koptu ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kızı Pınar Tarlacı’nın ise bacağı kırıldı. Kazanın ardından ola yerinden kaçan Fırat Kutmangil iki gün sonra yakalandı ve çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Ancak Kutmangil 11 gün tutuklu kaldıktan sonra tahliye edildi.

BABA KIZ ASLİ KUSURLU BULUNDU

Soruşturma kapsamında alınan bilirkişi raporu kazada ölen Sezen Tuna ile yaralanan kızı Pınar Tarlacı’yı yüzde 70 asli kusurlu buldu. Baba kızın karşıdan karşıya geçerken kendilerine yeşil ışığın yanmasını beklemediği belirtilen raporda, yolun sağını ve solunu da kontrol etmeden dikkatsiz bir şekilde karşıya geçtiklerine değinildi.

Bilirkişi şüpheli Fırat Kutmangil’i ise yüzde 30 kusur derecesi ile ikinci derecede kusurlu buldu. Şüphelinin ışıklar kendisine yeşil yanıyor olsa bile yolda yayalar olabileceğini düşünerek hızını kontrol etmesi gerektiği anlatılan raporda, Kutmangil’in bu kurala uymayarak kazanın oluşumuna sebebiyet verdiği belirtildi.

15 YILA KADAR HAPSİ İSTEDİ

Alınan bilirkişi raporu sonrası hazırlanan iddianamede Kutmangil hakkında, "Taksirle bir kişinin ölümüne, bir kişinin de yaralanmasına neden olmak" suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Damla Güler/Hürriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde