Carousel'in sahibi olan Mermer: AVM'de kiracılar Kral oldu

Carousel'in sahibi olan Mermer: AVM'de kiracılar Kral oldu

55 yıldır iş hayatının içinde olan Yüksel Mermer, ülkenin geçtiği zor dönemde parasını yurtdışında tutanlara sert tepki gösterdi.

Carousel'in sahibi olan Mermer: AVM'de kiracılar Kral oldu
16px
24px
05.07.2020 11:20
ABONE OLgoogle

"Bu dönemde iş insanları olarak devletimize yardım etmeliyiz" diyen Mermer, şunları söyledi: "Devletin iyi olmazsa senin işadamı olarak iyi durumda olmanın bir kıymeti yok benim gözümde. Devlet yoksa millet olarak biz zaten yokuz. Bu kişiler yurtdışına götürdükleri paraların bir kısmını bile getirseler bugün durum çok farklı olur. Benim yurtdışında bir kuruşum varsa buradan kalkmak nasip olmasın. Maalesef burada kazandığı parayı götüren çok kişi var. Kusura bakmasınlar ama gerçekten hainlik yapıyorlar. Ben yanlış buluyorum, çok yazık... Batacaksan da kendi ülkende bat, çıkacaksan da kendi ülkende çık. Onlara paranızı geri getirin çağrısı yapıyorum. Herkes bu kişilerin kimler olduğunu biliyor. Bence hükümet de bu konuda baskı yapmalı."

Türkiye'nin ilk açılan AVM'lerinden biri olan İstanbul Bakırköy'de bulunan Carousel'in sahibi olan Mermer, "Bu kriz ilelebet sürmeyecek. Eski güzel günlerimize elbirliği ile döneceğiz" mesajı verdi. Vaktiyle Carousel'e günde 125 bin kişinin girdiği günler olduğunu hatırlatan Mermer, şöyle devam etti: Salgın nedeniyle AVM’lerin çoğu boş kaldı, markaların yarıdan fazlası yüzde 50 ciroya ulaşamadı

"Bizim yatırımcılar olarak kira gelirlerimiz düştü, masraflarımız arttı. Elbette bu günler geçecek. Bu süreçte herkes üzerine düşeni yapmalı. Eskiden mülk sahipleri kraldı, şimdi kiracılar kral oldu. Mülk sahipleri olarak onları hoş tutmaya çalışıyoruz. Ortak alan giderlerini baştan beri almıyorduk. 2.5 ay ise hiç kira almadık. Şimdi yüzde 40 kira ile başladık. Aydan aya yüzde 50, 60 70 artarak devam edecek. Elbirliği ile bu süreci aşacağız." İki yıl önce 22 milyon euroluk yatırımla AVM'yi baştan ayağa yenilediklerini söyleyen Mermer, "Çarşıyı yıkıp yapsaydık daha ucuza gelirdi. Şimdi bizdeki sistem kimsede yok. Özellikle havalandırma sistemimizde çok iddialıyız."

DEVLETTEN YARDIM ALMADIK

Grup olarak farklı sektörlerde yaklaşık 5 bin kişiyi istihdam ettiklerini söyleyen Yüksel Mermer, bu süreçte bir kişiyi bile işten çıkarmadıklarını söyledi.

Devlete yardım etmek için kısa çalışma ödeneğine de başvurmadıklarını söyleyen Mermer, "Devlet bu süreçte ekonomiyi ayağa kaldırmak için büyük bir mücadele verdi. Bu gerçekten çok önemliydi. Biz 5-6 ay çarkı çevirebilecek durumda olduğumuz için kısa çalışma ödeneğine başvurmadık. Devletimizin o parayı ihtiyacı olana vermesini istedik. Bunu suiistimal etmemek lazım. Olağanüstü günlerden geçiyoruz. Herkes üzerine düşeni yapmalı" diye konuştu.

Feride Cem/Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde