Carousel'de kira gerilimi

Carousel'de kira gerilimi

Kiralarda düzeltme yapmadıkları gerekçesiyle Carousel yönetimine rest çeken hazırgiyimciler AVM'den çıkma kararı aldı.

Carousel'de kira gerilimi
16px
24px
06.02.2011 08:55
ABONE OLgoogle

Lacoste'tan sonra İpekyol da bu ay mağazasını kapatıyor. Damat ve Diesel ise uzlaşma bekliyor

Bakırköy'ün en eski AVM'lerinden Carousel, markaların 'kira fiyatlarında revize yap, çok yüksek' taleplerine yanaşmayınca firma göçü yaşamaya başladı. Lacoste ile başlayan mağaza kapatma hamlesine bu ay içinde İpekyol da katılıyor.

'YER BULURSAK ÇIKARIZ'

İpekyol Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ayaydın, "1 yıldır mal sahipleriyle görüşüyoruz. Yanı başında Capacity AVM açıldığından beri hem ziyaretçi sayısı azaldı hem de cirolar düştü. Durum böyle olunca kiraların aşağı çekilmesi talebinde bulunduk" diyen Ayaydın, buna rağmen yönetimin bu talebe cevap vermediğini söyledi.

Şubat ayı içinde Carousel'deki mağazalarını kapatacaklarını dile getiren Ayaydın, "Cirolar dörtte bire kadar düştü. Başka çaremiz kalmadı" dedi. Damat-Tween markalarını bünyesinde barındıran Orka Grup Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu ise, "Yönetimle uzlaşmak için elimizden geleni yaptık ama bir sonuç alamadık. Kurla ilgili çözümler buluyorlar ama bunlar geçici çözümler. Uzlaşma sağlayamazsak biz de Carousel'den çıkarız" dedi.

Orakçıoğlu, 100 doların üzerinde metrekare fiyatlarının pek çok markayı da zorladığını söyledi. Diesel'in Türkiye distribütörü Tahsin Özlenir ise, "Capacity açıldıktan sonra Carousel kendini yenilemedi ve güç kaybına uğradı. Capacity'de mağaza yeri bulursak Carousel'den çıkarız" diye konuştu.

Şehir dışındaki AVM'lerle karşılaştırıyorlar

Carousel AVM Genel Müdürü Orhan Demir ise şehir merkezindeki Carousel'in metrekare fiyatlarıyla şehire uzak AVM'lerdeki metrekare fiyatlarının karşılaştırılamayacağını söyledi. Carousel'de metrekarenin 90-150 dolar arasında değiştiğini dile getiren Demir, "Bu fiyatların içinde ortak alan giderleri de var. 2 yıldır kuru 1.25'te tuttuk. Şimdi 1.30'a yükselttik. Bu şekilde baskı oluşturmaya çalışıyorlar" dedi.

Demir sadece ocak ayı içerisinde Lacoste'un boşalttığı mağaza yeri için 42 markadan başvuru aldıklarını belirterek, "Başarısız bir AVM olsa bu kadar başvuru alır mı" diye konuştu.

Pınar Çelik/Sabah

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde