Caroline Koç ne şirketi kurdu?

Caroline Koç ne şirketi kurdu?

Ticaret sicil gazetesini incelerken Caroline Koç’un yeni bir şirket kuruluşu yaptığını gördük.

Caroline Koç ne şirketi kurdu?
16px
24px
05.04.2019 08:50
ABONE OLgoogle

Koç Ailesi, 2011’den bu yana hem birbiriyle ortak hem de birbirlerinden bağımsız peş peşe gayrimenkul şirketleri kurdu. İlk kuruluşu Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç yapmıştı.

2011’de üç şirket birden kurularak aileye ait gayrimenkuller Nakkaş Gayrimenkul, Avas Gayrimenkul ve Temel Gayrimenkul bünyesinde toplanmıştı. Nakkaş ve Avas, daha önce kurulan aynı isimdeki Koç şirketlerinin yeni bir yapıyla devamı niteliğindeydi. Temel Gayrimenkul ise Koç ailesinin iki kuşağını bir araya getiren yeni bir şirket olarak öne çıkıyor. Bu şirketlerden ikisi Rahmi Koç ve rahmetli oğlu Mustafa Koç’a aitti.  Merhum Mustafa Koç'un kızları Forbes 100 tarihinin en genç zenginleri oldu

Nakkaş Gayrimenkul’ün yüzde 99 hissesi Mustafa Koç, yüzde 1’i de Rahmi Koç üzerinde görünüyor. Avas Gayrimenkul Yatırım ve Danışmanlık Limited’in yüzde 99’u Rahmi Koç’a, yüzde 1’i de Mustafa Koç’a ait. Temel Ticaret ve Gayrimenkul Yatırım Limited’e ise ailenin tamamı ortak. 5 milyon 500 bin TL sermayeli bu şirketin ortakları şöyle:

Rahmi Koç, ablası Semahat Arsel, kız kardeşi Suna Kıraç, oğulları Ömer Koç ve Ali Koç, Caroline Nikole Koç ile Suna ve İnan Kıraç çiftinin kızı İpek Kıraç.  

2012’de Ömer Koç, Enderun Gayrimenkul Yatırım ve Danışmanlık A.Ş. ismiyle tek ortaklı bir gayrimenkul şirketi kuruluşu yapmıştı. Peşinden 2014’te Ali Koç oğlu Kerim ve kızı Leyla’nın isimlerinden esinlenmiş Keyla Danışmanlık Gayrimenkul’ü kurmuştu.

Buraya kadar olan bilgileri kulis sayfalarımızda ayrı ayrı yayınlamıştık. Mustafa Koç’un ölümü sonrasında Koç Holding ve grup şirketleri yönetimlerinde eşi Caroline Nicola Koç temsil edilmeye başlanmıştı.

YENİ ŞİRKET GAYRİMENKUL ÜZERİNE

Ancak geçtiğimiz günlerde ticaret sicil gazetesini incelerken Caroline Koç’un yeni bir şirket kuruluşu yaptığını gördük. Melendiz Gayrimenkul Danışmanlık ve Ticaret A.Ş. unvanlı şirketin tek ortağı da Caroline Koç görünüyor.

Şirketin yönetiminde ise Koç Holding İK Direktörü Özgür Burak Akkol ve Kerem Kaşıtoğlu bulunuyor. Şirket henüz üç ay önce kurulmuş. Bu arada yeri gelmişken duyuralım.

Mustafa Koç’un kızları Esra Çiğdem ve Aylin Elif Koç da ailenin gayrimenkul şirketlerinden Nakkaş Gayrimenkul ve Avas Gayrimenkul’ün ortakları içine dahil edilmiş…

Para Dergisi

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde