Caroline Koç, basının karşısına çıktı soruları yanıtlamadı

Caroline Koç, basının karşısına çıktı soruları yanıtlamadı

2011 yılında Selamlique markası ile Türk kahvesini Suudi Arabistan’dan İngiltere’ye kadar taşıyan Caroline Koç, Arçelik’le işbirliği yaptı.

Caroline Koç, basının karşısına çıktı soruları yanıtlamadı
16px
24px
10.04.2016 08:27
ABONE OLgoogle
Türk kahvesini 2011 yılından bu yana Selamlique markası ile Suudi Arabistan’dan İngiltere’ye kadar geniş bir coğrafyada görücüye çıkaran Caroline Koç, Arçelik ile işbirliğine gitti.

Arçelik’in 21 patent alarak ürettiği kapsüllü Türk kahvesi makinesinin kapsülleri ise Selamlique’tan gelecek. Türk kahvesinin küresel lige çıkması için kapsüllü Türk kahvesi makinesi ile önemli bir adım attıklarını kaydeden Caroline Koç “Bizim bir hayalimiz vardı. Türk kahvesini küresel dünyada tanıtmak için Selamlique’ı kurduk. En önemli hedefimiz uluslararası bir marka olmak” diye konuştu.

SORULARI YANITLAMADI

Eşi Mustafa Koç’un vefatının ardından 3 gün önce düzenlenen Koç Holding Genel Kurulu’nda yönetim kuruluna giren Caroline Koç, yeni proje kapsamında düzenlenen toplantı ile dün İstanbul’da ilk kez basının önüne çıktı. 

Selamlique markasının kurucu ortağı olan Caroline Koç ve Arçelik Genel Müdürü Hakan Bulgurlu, yaptıkları sunumun ardından, toplantının soru cevap kısmına geçildiği sırada, toplantıdan ayrıldı. Gazetecilerin sorularını Selamlique markasının kurucu ortağı olan Banu Yentür ve Arçelik yöneticileri yanıtladı.

Caroline Koç, yaptığı sunumda Türk kahvesini uluslararası marka yapma konusunda en önemli bariyerin pişirilme yöntemi olduğunu vurgulayarak, kapsüllü makine fikrinin buradan çıktığını söyledi. 2009’dan bu yana Türk kahvesi pazarının 3 kat büyüdüğünü, bu sürede markalarıyla farklı tat ve aromalı kahveler ile pazara yeni bir yön verdiklerini açıklayan Koç, 12 ülkede 6 mağaza ile satış yaptıklarını sözlerine ekledi.

AR-GE YURTDIŞINA GİDİYOR

Arçelik Genel Müdürü Hakan Bulgurlu Arçelik’in 130’dan fazla ülkede faaliyet gösterdiğine işaret ederek, yeni ürünün de farklı ülkelerde satışa sunulacağını ifade etti. Bulgurlu yeni ürünün yaklaşık 1.5 yıllık bir Ar-Ge çalışmasının ardından ortaya çıktığını ve kapsüllü Türk kahvesi makinesi için 21 patent alındığını söyledi. Bulgurlu, önümüzdeki dönemlerde Almanya ve ABD’de Ar-Ge merkezi açacaklarını ifade etti.

2015’TE TÜRK KAHVESİNE 830 MİLYON HARCADIK

SelamlIque Genel Müdürü Önsel Akkol’un verdiği bilgilere göre Türk kahvesi pazarı son 10 yılda 5 kat büyüme gösterdi. Pazar geçen yıl yüzde 25 büyüyerek 830 milyon liralık bir hacme ulaştı. Türkiye’de kahve içen her 10 kişiden 6’sı kahveyi evde tüketmek isterken diğerleri ofis ve arkadaşları ile bulundukları ortamda içmek istiyor. 599 TL’den satışa sunulması planlanan kahve makinesinde kullanılacak kapsüllerin 10’lu paket fiyatı ise 21 TL’den satışa sunulacak. 60 saniyede bir fincan Türk kahvesi hazırlayan makinenin sadece köpük testleri için 1.000 fincan kahve testi yapıldı.
Sayime Başçı/Sözcü
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde