Cargill, hangi Türk şirketini aldı?

Cargill, hangi Türk şirketini aldı?

Cargill’in Hayvan Beslenmesi İş Ünitesi, Türkiye’nin önde gelen premiks ve yem katkı maddeleri şirketinin çoğunluk hisselerini aldı

Cargill, hangi Türk şirketini aldı?
16px
24px
27.05.2015 15:19
ABONE OLgoogle
Cargill’in Hayvan Beslenmesi İş Ünitesi, Türkiye’nin önde gelen premiks ve yem katkı maddeleri şirketi Ekol Gıda’nın çoğunluk hisselerini almak için koşullar üzerinde anlaşma sağlarken, işlemin geçerlilik kazanması Türk Rekabet Kurumu’nun onayına tabi olup işlemin nihai olarak onaylanmasının 2015 yazında gerçekleşmesi bekleniyor.

Cargill’in Hayvan Beslenmesi İş Ünitesi Başkan Yardımcısı ve Grup Direktörü Mark Poeschl, bu sayede “Müşterilerin daha geniş kapsamlı bir deneyim için Cargill’in geniş ürün portföyüne ve teknik uzmanlığına erişebileceklerini,” ifade ederken sözlerine şöyle devam etti.

“Ticari olarak Türkiye’ye ve belirli pazarlara ihracata odaklanılacak.”

Ekol Gıda’nın Genel Müdürü ve kurucu ortaklarından Serhad Çelik ise, “Ekol Gıda’nın Cargill ile birlikte bu önemli adımı atması bizi gururlandırıyor. Söz konusu anlaşma Ekol Gıda’nın premiks ve yem katkı maddeleri pazarındaki mevcut müşteri portföyü ve derin pazar bilgisini daha da geliştirecek. Yönetim kadromuz var olan müşteri tabanımıza ise hizmet vermeye devam ediyor olacak,” dedi.

Söz konusu satın alma işlemi Cargill’in hayvan beslenmesi alanındaki büyüme stratejisine paralel olarak gerçekleşiyor. Ekol Gıda’nın yüksek kalitedeki ürün ve hizmetleri ile müşteri tabanını sürdürmenin yanı sıra, Cargill büyümeyi planladığı öncelikli pazarlardan birisi olarak belirlediği Türkiye’deki varlığını daha da güçlendirmek adına kümes hayvanları ve mandıra segmentleri için teknik uygulama merkezleri inşa edecek. Bu sayede global araştırma & geliştirme yeterliliği sağlanarak yerel pazardaki kapasite genişletilecek ve inovasyon arttırılacak. Bu doğrultuda müşteriler yerel olarak uygulanabilir yeniliklerden, bilgi transferinden, çiftçi eğitimi programlarından ve endüstriyel işbirliklerinden faydalanabilecek.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde