Çantadan 2 milyar dolar çıktı

Çantadan 2 milyar dolar çıktı

Lüks moda devi Louis Vuitton MoÎt Hennessy (LVMH) ipek eşarpları ve çantalarıyla ünlü Hermes International şirketinin yüzde 14.2’sini 2 milyar dolara (1.45 milyar euro) satın aldı

Çantadan 2 milyar dolar çıktı
16px
24px
25.10.2010 10:11
ABONE OLgoogle

LVMH, bu alımla uzun yıllardan bu yana kıyasıya rekabet ettiği rakibinin yönetimi üzerinde denetim kurmayı amaçladığı iddialarını reddetti.

Fransa’nın en zengin ismi olarak tanınan LVMH’nin Yönetim Kurulu Başkanı Bernard Arnault, Dumas ailesi tarafından yönetilen Hermes’in yönetim kurulunda bir sandalye sahibi olmakla ilgilenmediğini açıkladı.

Dom Perignon şampanyaları, Louis Vuitton çantaları ve Tag Heuer saatlerinin de üreticisi olan LVMH’den yapılan açıklamada bu alımla birlikte amaçlananın “Uzun vadeli bir hissedar olmak ve firmanın devamlılığını sağlamak” olduğu belirtildi.

Hisselerini artıracak

Bununla birlikte Arnault’un, türev sermaye piyasaları yoluyla yapacağı alımlarla LVMH’nin hisse oranını üzde 17.1’e kadar çıkartacağını tüm bu operasyonun maliyetinin 2 milyar doları aşacağı belirtiliyor.

Yapılan tüm açıklamalara rağmen Hermes hisselerini satın alması LVMH’nin, Fransız firmasının tamamını ele geçirmek istediği yönündeki dedikoduları alevlendirecek gibi görünüyor. Kulislerde LVMH’nin, Hermes’in hisselerinin tamamını satın almayı finanse edebilmek için elinde bulunan diğer firmalara ait hisse senetlerini satmaya hazırlandığı konuşuluyor.

 Hermes hisselerini % 50 ucuza kapattı

Analistler LVMH’nin türev piyasalar yoluyla yaptığı satın almayla, Hermes’in hisselerini piyasa fiyatından yüzde 50 daha ucuza ele geçirdiğine dikkat çekti. Şirketin tüm hisselerinin yüzde 17.1’ini 2 milyar dolara satın alarak LVMH’nin, tek bir hisse için 115 dolar ödediğini vurgulayan uzmanlar, borsada Hermes hisselerinin geçen cuma 251 dolardan işlem gördüğüne dikkat çekti.

Milliyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde