Cansu Çamlıbel: Washington’da Türkiye’ye 2. yaptırım sezonu ters köşeden açıldı

Cansu Çamlıbel: Washington’da Türkiye’ye 2. yaptırım sezonu ters köşeden açıldı

"Erdoğan Türkiye’sini Maduro Venezuela’sı artı siyasal İslam olarak kodlayan algı değişmiyor"

Cansu Çamlıbel: Washington’da Türkiye’ye 2. yaptırım sezonu ters köşeden açıldı
16px
24px
10.04.2019 15:25
ABONE OLgoogle

Gazeteci Cansu Çamlıbel, ABD Kongresi'nin Ankara'nın S-400 alımı kararından önce Türkiye'de tutuklu bulunan ABD vatandaşlarını gündemine aldığını aktardı.

ABD'li senatörler Roger Wicker ve Ben Cardin, bu vatandaşların tutuklanmasında rolü olan ‘tüm üst düzey yetkililere’ yaptırım öngören bir yasa tasarısı sundu. Çamlıbel bu gelişmeyi, "Washington’da Türkiye’ye 2. yaptırım sezonu ters köşeden açıldı" ifadeleriyle yorumladı.  S-400 ve F-35 krizi: Türkiye, ABD ile Rusya arasında seçim yapmak zorunda

Çamlıbel'in konu ile yaptığı paylaşımlar şöyle: 

"Washington’da Türkiye’ye 2. yaptırım sezonu ters köşeden açıldı.Kongre S400’den önce TR’de tutuklu ABD’lileri gündeme aldı.İki senatörden ABD vatandaşları ve personelinin tutuklanmasında rolü olan ‘tüm üst düzey yetkililere’ yaptırım öngören yasa tasarısı" 

"Berat Albayrak’ın ABD ziyaretinden hemen önce sunulan tasarı Trump'ın geçen yaz Brunson’ın tutukluluğu nedeniyle Türk Adalet+İçişleri Bakanlarına getirdiği yaptırımın benzerine işaret ediyor (ülkeye giriş yasağı+malvarlıklarının dondurulması) ancak tasarı metninde yetkili ismi yok"

"ABD’nin Türkiye’de ‘siyasi motivasyonla haksız yere yargılanıyorlar’ dediği kişiler listesinin başında NASA çalışanı Serkan Gölge ve ABD İstanbul Başkonsolosluğu çalışanları Metin Topuz ve Mete Cantürk var. Hepsi 15 Temmuz sonrası süreçte FETÖ bağlantısı iddiasıyla tutuklanmıştı"

"Cardin ve Wicker’ın tasarısı bu haliyle yasalaşmasa bile Washington’daki Türkiye algısının Ankara S400’leri almaktan vazgeçse bile kolay kolay değişmeyeceğini göstermesi açısından çok kritik. Erdoğan Türkiye’sini Maduro Venezuela’sı+siyasal İslam olarak kodlayan algı değişmiyor"

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde