Cankurtaran patronlar bir hayat kurtardı

Cankurtaran patronlar bir hayat kurtardı

Türk iş dünyasının önde gelen patronları, Boğaz’da boğulmak üzere olan bir adamı kurtardı.

Cankurtaran patronlar bir hayat kurtardı
16px
24px
08.08.2012 04:54
ABONE OLgoogle

Türk iş dünyasının önde gelen patronları, Boğaz’da boğulmak üzere olan bir adamı kurtardı. Mudo’nun sahibi Mustafa Taviloğlu, tesadüfen gördükleri adamı tekneye alıp uzun süre nasihat etmiş.

MUDO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Taviloğlu, önceki akşam Four Seasons Bosphorus oteldeki geleneksel iftar davetinden sonra bir grup arkadaşıyla tekneyle Boğaz’a açıldı. Kiğılı’nın sahibi Abdullah Kiğılı, tekstilci işadamları Atilla Türkmen, Kemal Büke, Osman Benzeş ve Canip Karakuş’un de aralarında bulunduğu grup, Beykoz’dan dönerken Boğaz’ın karanlık sularında hareket eden bir cisim gördü. Mustafa Taviloğlu, “Hareket eden cismin bir insan olduğunu anlayınca yaklaştık. Çırpınan adamı tekneye aldık” dedi.

İkinci kez hayat kurtardı

Geri dönüşüm işinde çalışan Nevşehirli adamı tekneye aldıktan sonra biraz nasihat ettiğini anlatan Taviloğlu, başlarından geçen hikayeyi şöyle aktardı: “Adama ‘Oğlum sen sevdalı mısın, nesin? Boğaz’a böyle açılmak akıl kârı mı’ diye kızdım. Ne kadar tedbirsiz iş yapıyorlar. Evli ve çoluk çocuğu da varmış. Bir de bana ‘Ben gemilerden değil, sürat motorlarından korkuyorum’ dedi. İkinci kez bir insanın hayatını kurtardım. Daha önce de Paris metrosunda, dengesini kaybedip rayların üzerine düşen bir adamı son anda kurtarmıştım.”

Emirgan’dan akıntı götürmüş

Boğaz’ın akıntısında adamı çekip kurtaranlardan Osman Benzeş ise 5 dakika geç fark etseler adamın üzerinden koca bir yük gemisinin geçeceğini söyledi. Benzeş, “Adamı gördüğümüzde çok bitkin ve yorgundu. Suyun üzerinde durmaya çalışıyordu. Atilla’nın (Türkmen) teknesindeydik. Hemen hepimiz asılıp adamı kurtardık” diye konuştu. Benzeş, ayağında paletleriyle denize açılan adamın yüzme bildiği için o kadar süre dayanabildiğini vurgulayarak, “Boğaz akıntısıyla baş etmek zor. Emirgan’dan girmiş denize ve akıntı alıp götürmüş. Sonra bize rica etti, beni Emirgan’a bırakın, diye. Üstü başı oradaymış. Kıyıya yanaşırken 20 metre kala atladı yüzerek çıktı karaya” dedi.

Asıl tecrübe o adamın

Benzeş, ismini hatırlamadıkları adamın evli ve iki çocuk babası olduğunu belirterek, Boğaz’da bilinçsizce yüzmenin büyük facialara neden olabildiğini söyledi. Benzeş, “Sokaklarda çöplerden geri dönüştürülebilecek şeyleri toplayanlar var ya. Öyle bir iş sahibi bir adammış. Bizim için hayat kurtarmak tabii önemli bir hikaye ama asıl tecrübe saatlerce Boğaz’ın karanlık sularında kalmış o adamın.”

Demet Cengiz Bilgin/Hürriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde