Çankaya Köşk'ünde bir ilk

Çankaya Köşk'ünde bir ilk

Çankaya'da ilk kez atlı birlikle bir resmi tören yapıldı. Ankara’ya gelen Letonya Cumhurbaşkanı Andris Berzins için düzenlenen resmi karşılama töreninde ilk kez atlı birlikler kullanıldı

Çankaya Köşk'ünde bir ilk
16px
24px
16.04.2014 11:36
ABONE OLgoogle
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Letonya Cumhurbaşkanı Andris Berzins'i Çankaya Köşkü'nde resmi törenle karşıladı. Çankaya Köşkü'ndeki karşılamada Atlı Tören Kıtası ilk kez görev yaptı.

Kara Harp Okulu Atlı Birliğine bağlı süvariler, konuk Cumhurbaşkanını taşıyan makam araçlarına Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi’ne girişlerinden itibaren tören alanına kadar eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Letonya Cumhurbaşkanı Andris Berzins’i resmi törenle karşıladı. İki ülke milli marşlarının çalındığı törende Berzins, Türkçe ’Merhaba Asker’ diyerek tören kıtasını selamladı.

Cumhurbaşkanı Gül ve Letonya Cumhurbaşkanı Berzins, törenin ardından Büyük Şeref Kapısı’nda basın mensuplarına poz verdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, son Danimarka ziyareti sırasında resmi karşılama töreninde atlı birliklerin kullanılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Çankaya Köşkü’ndeki resmi karşılama törenlerinde de atlı karşılama töreni yapılması için çalışmalara başlandığını duyurmuştu.

Gül’ün bu açıklamasından sonra muhafız alayı birçok kez atlı karşılama töreni provası yaptı.

Bugün ise atlı birlik ilk resmi törenini yaptı. Ankara’ya gelen Letonya Cumhurbaşkanı Andris Berzins için düzenlenen resmi karşılama töreninde ilk kez atlı birlikler kullanıldı.

Konuk Cumhurbaşkanı’nı getiren makam aracı, 1 numaralı kapıda atlı birlikler tarafından karşılandı.

Araç iki tarafındaki atlı muhafız alayıyla birlikte tören alanına götürüldü.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde