Çanakkale jeotermal ihalesi iptal

Çanakkale jeotermal ihalesi iptal

İhalenin yapılacağı duyurusu özellikle Çanakkale bölgesinde tepkiye sebep olmuştu

Çanakkale jeotermal ihalesi iptal
16px
24px
27.02.2019 07:58
ABONE OLgoogle

Çanakkale İli sınırları içinde Ayvacık, Ezine, Gökçeada, Bozcaada, Lapseki ve Biga İlçelerindeki 17 adet jeotermal alanın 28 Şubat’ta yapılması planlanan ihalesi iptal edildi. İptali Çanakkale İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdullah Köklü onayladı.

İhalenin yapılacağı duyurusu özellikle Çanakkale bölgesinde tepkiye sebep olmuştu. İhaleye karşı kamuoyunda tepkinin büyümesi sonucunda, ihale duyurusu önce Çanakkale İl Özel İdaresi’nin sitesinden kaldırıldı.  

Bunun “ihalenin iptali” anlamına geldiği düşünülse de henüz resmi bir açıklama yapılmamıştı. Yaşam savunucularının görüşmeye gittiği Çanakkale İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdullah Köklü ihale iptalinin doğruladı.

Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği, Gülpınar Sürdürülebilir Yaşam Derneği, Gökçeada Gönüllüleri Derneği, Gökçeada Çevre ve Kültürü Koruma Derneği, Bozcaada Forum ve Kazdağları Kardeşliği ihalenin iptali için çalışıyordu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde