1915 Çanakkale Köprüsü’nü de Limak yapacak

1915 Çanakkale Köprüsü’nü de Limak yapacak

Çanakkale Köprüsü ihalesini, Limak’lı ortak girişim grubu (OGG) kazandı.

1915 Çanakkale Köprüsü’nü de Limak yapacak
16px
24px
12.02.2017 09:44
ABONE OLgoogle

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 1915 Çanakkale Köprüsü’nün ihalesine ilişkin “Dün (önceki gün) itibarıyla 4 grubun da dosyalarının yeterli olduğunu herhangi bir eksikliklerinin olmadığı tespit edildi ve böylece 16 yıl 2 ay 12 günle en düşük süreyi veren Türk Kore ortak girişimi, Kore firması Daelim ve SK ile Türkiye’den Yapı Merkezi ve Limak’tan oluşan OGG’nin teklifi ihaleyi kazanmış oldu. Ben akşam itibarıyla ihaleyi onayladım ve sözleşmeye davet ediyoruz. Görevli şirket sözleşmeyi imzaladıktan sonra 18 Mart’ta temelini atacağız” dedi.

1915 Çanakkale Köprüsü ihalesini kazanan belli oldu

13 FİNANS KURULUŞU TALİP

1915 Çanakkale Köprüsü ve otoyolları ihalesinin beklenenin üstünde ilgi gördüğünü ve 8’i yabancı, 7’si Türk toplam 15 firmanın oluşturduğu 4 ortak girişim grubunun teklif verdiğini belirten Arslan, “Çok iddialı teklifler çıktı, dünyanın en önemli 13 finans kuruluşu ‘biz projenin finansını sağlayacağız, memnuniyetle’ diye iyi niyet mektuplarını verdiler. Bu, ülkemizi sıkıntıya sokmak isteyenlere çok güzel bir dersti. Bu kadar önemli bir projenin 5.5 yıllık yapım süresi dahil, 16 yıl 2 ay 12 güne ihale edilmiş oması ülkemiz açısından çok önemli ama daha da önemlisi dünyanın, reel dünyanın Türkiye’ye olan güveninin tescil edilmiş olmasıdır” dedi. 

EN UZUN ASMA KÖPRÜ

Bakan Arslan, “Dünya, ‘Evet, ben Cumhuriyetin 100. yılında 2023 yılında bitirmeyi hedeflediği dünyanın en büyük prestij projelerinden biri olan 2023 metre ayak açıklıklı köprüsüne teklif veriyorum’ dedi. Türkiye’ye güveniyorlar” diye konuştu.

Çanakkale Köprüsü, tamamlandığında dünyanın en uzun asma köprüsü olacak . Köprüden geçiş ücreti de, 15 Euro+KDV olarak açıklandı. Köprünün temelinin 18 Mart 2017’de atılması planlanıyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde