Çanakkale 1915 Köprüsü'nün geçiş ücreti belli oldu

Çanakkale 1915 Köprüsü'nün geçiş ücreti belli oldu

Başbakan Yıldırım, 18 Mart 2017'de temeli atılacak Çanakkale 1915 Köprüsü'nün geçiş ücretinin 15 avro artı KDV olacağını bildirdi.

Çanakkale 1915 Köprüsü'nün geçiş ücreti belli oldu
16px
24px
25.10.2016 13:01
ABONE OLgoogle

Başbakan Binali Yıldırım Çankaya Köşkü'nde basın mensuplarının sorularını yanıtlıyor.
Başbakan'ın konuşmalarından notlar;

* Çanakkale Köprüsü 2023 metre olacak. Viyadüklerle topladığımızda 5.169 metrelik bir uzunluğa erişiyor. Köprü viyadük şeklinde bir geçiş oluyor. 100 kilometrelik bir de otoyol var.

* Ağırlıklı kısmı Gelibolu tarafından başlayıp Malkara'ya kadar devam eden oradan da İstanbul yoluna katılan bir otoyol. Buradan Havza üzerinden Edirne'ye uzanan bölünmüş yolu bulunuyor.

Çanakkale'yi geçmenin maliyeti 25 Milyar TL

* Bir taraftan Gelibolu'dan Lapseki'ye geçiyor. Bir kolu Çanakkale'ye bir kolu da Bandırma İzmir yoluna geçiyor. Çanakkale'den diğer tarafı Bandırma üzerinden Bursa Manisa ve diğer illere gidiyor.

* İnşallah ihalesi gerçekleşecek. Ve yapımına başlanacak. Hedefimiz 2023 yılına kadar bitirmek. Yaklaşık 5 yıl olarak öngörülüyor yapımı. 18 Mart Çanakkale törenlerinde temel atmayı hedefliyoruz.

GEÇİŞ ÜCRETİ 15 EURO

* Geçiş ücretini 15 euro + KDV olarak belirlendi. Maliyetle birlikte gelecek ama oldukça büyük bir proje. 10 milyar lirayı bulur diye düşünüyoruz. Yıllardır konuşulan bir projedir. Son 50 yıldır konuşulan bir projedir. Nihayet bunu da yapmak bizlere nasip olur diye düşünüyoruz. Yarın ihale ilanına çıkıyoruz, 26 Ocak'a teklifler toplanacak. Aksilik olmazsa 18 Mart'ta da ilk kazmayı vuracağız.

Çanakkale 1915’e yabancılar talip

* Japonya da ilgileniyor, başka ilgilenenler var. Kore, Çin ve Türk müteahhitler de var ilgilenenler arasında. Boy gösterecekler. Er meydanı burası. Burada sistem şöyle olacak yapım süresi dahil işletme süresini en az veren. Süre yarıştırılacak. Trafik garantisi var. Süreyi en kısa veren kazanan teklif olacak.

Çanakkale 1915 Köprüsü'nün güzergahı belli oldu

* Türkiye'nin bir mega projesi daha start vermiş oldu. Ahmet Bey artık altın vuruşu yaptı. Çanakkale her türlü geçilir hale geliyor. Türkiye dünyada büyük projeleri yapan ender ülkelerden biri.

Çanakkale geçilmez tarihte kaldı artık. Çanakkale her türlü geçilir. Denizden, havada, karadan…

Köprüden geçiş süresi viyadük dahil 3 dakika olacak. One minute, two minute, three minute…

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde