Can Paker'den şok açıklama: Türkiye‘de başkanlık sistemine geçildi

Can Paker'den şok açıklama: Türkiye‘de başkanlık sistemine geçildi

PODEM Başkanı Can Paker Başkanlık sistemiyle ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Can Paker'den şok açıklama: Türkiye‘de başkanlık sistemine geçildi
16px
24px
15.04.2015 07:35
ABONE OLgoogle
24 TV’de akşam haberleri kuşağında Ersoy Dede’nin konuğu olan PODEM Başkanı Can Paker Başkanlık sistemi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Can Paker,  'İlk defa cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesine karar verildi gün başkanlık sistemine geçilmiştir' dedi.  Paker mevcut sistemde başkanlık sisteminin muhalefet tarafından istenmesi gerekirken bu teklifin Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldiği belirtti.

İşte Can Paker’in konuya ilişkin yaptığı değerlendirmeden öne çıkan satırbaşları…

Can Paker Ersoy Dedenin neden başkanlık sistemi niye lazım şeklindeki sorusuna ‘Niyesini herkes çok tartışıyoruz. Ben başka imkanımız var mı diye bakıyorum. İlk defa cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesine karar verildi gün başkanlık sistemine geçilmiştir dedi.  

Paker sözlerini şöyle sürdürdü;  Bugünkü cumhurbaşkanı yetkileriyle halkın doğrudan seçtiği ve hiçbir siyasi partinin tek başına alamayacağı oyla cumhurbaşkanı olmak durumunda olduğuna göre artık o cumhurbaşkanı parlamentoya değil halka karşı sorumludur. Halka sorumlu olan bir cumhurbaşkanı da başkanlık sisteminden başak hiçbir şekilde ondan sonraki adımlarını atamaz. Başkanlık sistemi tartışmalarını geçtik. Bugünkü yetkileriyle halkın seçtiği bir cumhurbaşkanı olaylara müdahale edebilir, Yasal hakkı, ediyor zaten.

CUMHURBAŞKANI'NIN BAŞKANLIK SİSTEMİNE KARŞI ÇIKMASI GEREKİRKEN MUHALEFET KARŞI ÇIKIYOR

Şuan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın neden bir başkanlık sistemi istediğini anlamıyorum. Çünkü şuan ki yetkileri o kadar güçlü ki bu güç önümüzdeki 10 yıl sürecek gibi görünüyor. Esas itibariyle başkanlık sistemini istemeyen cumhurbaşkanı olması lazım. Bugünkü durumda yaptığı hiç bir şeyden sorumlu değil. Sadece vatana ihanetten sorumlu. Oda Meclis’in dörtte üçü tarafından suçlanırsa vatana ihanettir. Ben olsam cumhurbaşkanı bu durumun değişmesini istemem. Ama çelişki olarak muhalefet partileri istemiyor. Başkanlık sistemi geldiğinde icra ile yasama sistemi değişiyor. Başkanlık ile ilgili denge ve kontrol mekanizmaları gelecek.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde