Çalışan kadınlar dünya nüfusunu tehlikeye sokuyor

Çalışan kadınlar dünya nüfusunu tehlikeye sokuyor

İlginç araştırma. 'Kariyer de yaparım, çocuk da' diyen kadınlar dünya nüfusunu tehlikeye sokuyor.

Çalışan kadınlar dünya nüfusunu tehlikeye sokuyor
16px
24px
05.12.2008 15:06
ABONE OLgoogle

New York Rockfeller Üniversitesi'nden ilginç araştırma. 'Kariyer de yaparım, çocuk da' diyen kadınlar dünya nüfusunu tehlikeye sokuyor.

Akşam gazetesinin haberine göre; eğitim alan ve iş hayatına atılan kadınlar dünya nüfusunun artışını 'hızla' yavaşlatıyor. Bugün dünya nüfusu 6.7 milyar civarında. Birleşmiş Milletler (BM), mevcut nüfus artış oranının aynen devam etmesi halinde, nüfusun 2050 yılında 9.1 milyara ulaşmasını beklediklerini belirtiyor. Bu rakam, bir kadının bugün olduğu gibi, ortalama 2.55 çocuk sahibi olduğu dikkate alınarak hesaplanıyor. Ancak araştırmaya göre eğitim alan ve iş hayatına atılan kadınların sayısı arttıkça, dünya nüfusu 2050 yılında beklenen rakamdan 3 milyar daha az olacak. Prof. Joel Cohen'e göre eğitim sahibi kadınlar iş hayatına atıldıktan sonra çocuklarının hayatta kalma koşullarını geliştiremiyor, kendilerinin ve ailelerinin sağlıklarına önem vermiyor.

DÜNYA NÜFUSU TEHLİKEDE
Araştırmayı yürüten Prof. Joel Cohen, “Kadınlar okula gidince daha az çocuk yapıyorlar” iddiasında bulunarak “Okula gitmek, kadınların kapasitesini artırırken, doğurganlıklarını kontrol altına almalarına neden oluyor. İştu bu yüzden ilerleyen yıllarda nüfus artışında önemli ölçüde azalma olacak” dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde