Çalınan dosyalar bulundu

Çalınan dosyalar bulundu

Schumacher’in çalınan hasta dosyasının, İsviçreli bir helikopter firmasının bilgisayarından çıktığı bildirildi.

Çalınan dosyalar bulundu
16px
24px
08.07.2014 17:24
ABONE OLgoogle
Michael Schumacher’in çalınan hasta dosyası ile ilgili soruşturma sürerken, yeni bulgulara rastlandığı bildirildi.

Eski Formula 1 pilotunun taburcu edildiği Fransa'daki Grenoble Hastanesi'nin yetkilileri, Alman sporcunun hasta dosyasının çalınması üzerine savcılığa suç duyurusunda bulunmuşlardı.

Yürütülen çalışmalar ile ilgili ilk ipuçları medyaya yansırken, soruşturmanın Zürih merkezli İsviçreli bir helikopter firması üzerinde yoğunlaştığı ortaya çıktı. Bu firmaya hasta dosyasını çalmak ve sonrasında satmaya teşebbüs etmek suçlaması yöneltildi.

Savcıların helikopter firmasına, Grenoble hastanesinden bu firmaya ait bilgisayarları tarayarak IP numarası üzerinden ulaştıkları ve firmanın bir doktoruna dosyanın gönderildiğini tespit ettikleri ifade edildi. Fransız makamların bulgularını, soruşturmanın devamında İsviçre’ye aktarmalarının beklendiği vurgulandı.

Schumacher Fransa’dan Lozan’daki üniversite hastanesine karayoluyla nakledilse de, ilk olarak helikopter firmasıyla kontak kurulmuştu.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde