Çalık'tan Berdimuhamedov'a ziyaret

Çalık'tan Berdimuhamedov'a ziyaret

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık'ı kabul etti

Çalık'tan Berdimuhamedov'a ziyaret
16px
24px
21.03.2012 09:48
ABONE OLgoogle

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık'ı kabul etti. Oğuzhan Köşkü'nde gerçekleşen ziyarette Çalık, Türkmen Lideri Berdimuhamedov'u devlet başkanlığı görevine tekrar seçilmesi dolayısıyla tebrik etti ve Nevruz Bayramı'nı kutladı.

İŞBİRLİĞİ KONUŞULDU
Devlet Başkanı Berdimuhamedov ise son yıllarda ülkesinde çok sayıda sosyal ve kültürel amaçlı tesis inşa edildiğini belirterek, inşaat işlerinde Çalık Holding'in yanı sıra diğer Türk şirketlerinin de önemli pay sahibi olduğunu söyledi. Ahmet Çalık, Berdimuhamedov'a Türkmenistan'da devam eden projeleri hakkında bilgi verdi. Çalık ayrıca, Türkmenistan'la uzun süredir enerji inşaat ve tekstil sektöründe süregelen işbirliğinin devam etmesinden memnuniyet duyduğunu ifade etti.

YATIRIMLAR SÜRÜYOR
Çalık Holding'e bağlı olan GAP İnşaat, Türkmenistan'da pek çok projeye imza attı. Şirketin en son Aşkabat'ta inşa ettiği Göz Hastanesi, geçen yıl temmuz ayında gerçekleştirilen törenle hizmete açılmıştı. Türk şirketi Sağlık Bakanlığı'na bağlı yıllık 10 milyon şişe kapasiteli İnfüzyon Çözeltisi Fabrikası, Diş Hastanesi ve iki hastaneye hizmet verecek 270 araç kapasiteli katlı otopark inşaatlarını sürdürüyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde