Çalık nereye yatırım yapacak?

Çalık nereye yatırım yapacak?

Başbakan'ın damadı, Çalık'ın CEO'su Berat Albayrak, yeni yatırım stratejilerini açıkladı

Çalık nereye yatırım yapacak?
16px
24px
12.01.2010 11:23
ABONE OLgoogle

Çalık Holding'in CEO'su Berat Albayrak Dünya gazetesine konuştu. İşte Çalık'ın hedefleri...

Dünya Gazetesi, 2010 yılı beklentilerini Türk CEO'lara sordu. İçinde bulunduğumuz yıl için yabancılara göre çok daha olumlu görüşler bildiren Doğuş Grubu CEO'su Hüsnü Akhan, Alarko Holding CEO'su Ayhan Yavrucu, Çalık Grubu CEO'su Berat Albayrak, Akkök Grubu CEO'su M. Ali Berkman ve Kiler Holding CEO'su Ahmet Kaçar, 2010'da yeniden büyümeye geçileceği öngörüsünde bulundu.

CEO'lar, geçmiş yıllarda askıya aldıkları yatırımları bu yıl hayata geçirmeyi planladıklarını, yeni yatırıma gideceklerin, istihdamda tekrar büyümeye geçecekleri bilgisini verirken Türkiye'de en gözde ve kârlı sektörün enerji olduğu konusunda fikir birliğine vardılar.

CEO'lar, bunu takiben, yıl içinde yatırım öngördükleri alanları ise alt yapı faaliyetleri ve satın almalar olarak işaret ettiler. Türk CEO'ları krizle birlikte doruk yapan işsizlik sorunun bu yıl içinde çözülemeyeceğini öngörürken, kendi grupları için istihdam artışı müjdesi verdiler.

ÇALIK ENERJİ, İNŞAAT VE MADENDE HIZ ARTIRACAK

Çalık Grubu CEO'su Berat Albayrak "2010'da ihracatta yüzde 25'lik bir artış, iç tüketimde belirgin bir canlanma öngörüyoruz." dedi.

Çalık Holding'in enerji, inşaat, maden ve finans alanındaki yatırımlarının süreceğini kaydeden Berat Albayrak şöyle konuştu;

"Yıl sonuna doğru toparlanma yönünde bir seyir izleyeceğini söylemiştim. Yaklaşık 6 ay gibi bir süredir de bu şekilde devam ediyor. Nitekim 2010'un ilk çeyreğiyle birlite iyileşme döneminin başlamasını bekliyorum. Buna müteakip, hem mikro hem makro düzeyde ekonominin temel dinamikleri ve reel sektördeki canlılığın pozitif yönde seyredeceğini düşünüyorum.

Burada ihracat oranlarında 2009'a kıyasla yüzde 25'lik büyüme ve iç tüketimde ciddi oranda bir artış bekliyorum. Çalık Grubu olarak, hem yurtiçi hem yurtdışı yatırılarımız 2010 yılında da sürecek. 2009'da gerçekleştirdiğimiz elektrik dağıtım projelerine devam ederken, hidroelektrik santrali yatırım projelerimizi de sürdüreceğiz. Enerji, inşaat maden ve finans alanındaki yatırımlarımız da 2010 yılında aynı ivme ile devam edecek. Özellikle çevre bölgelerde bu sektörlerde ciddi fırsatlar olduğunu düşünüyorum.

2009'da olduğu gibi 2010 yılında da Türkiye başta olmak üzere Ortadoğu, Kafkasya ve Kuzey Afrika coğrafyasında, gerek yatırım gerek sermaye çekme konusunda ciddi fırsatlar olduğunu düşünüyorum. Nitekim dünyada daralan likiditeye bağlı olarak, elindeki kaynakları aktif bir şekilde kullanan firmaların önümüzdeki birkaç yılda da yine bu coğrafyalarda faaliyet gösteren firmalar olmaya devam edeceğini öngörüyorum." 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde