Çalık'ın yatırım yapacağı sektörler

Çalık'ın yatırım yapacağı sektörler

Çalık Grubu Başkanı Ahmet Çalık, yatırım projelerini açıkladı; Tedbir aldık, yatırımlar sürecek...

Çalık'ın yatırım yapacağı sektörler
16px
24px
22.01.2009 07:49
ABONE OLgoogle

Çalık Grubu Başkanı Ahmet Çalık, risk yönetimine önem verdiklerini, Arnavutluk'ta finans ve telekomda yatırımların süreceğini dile getirdi..

Küresel kriz ve sonrasında dünya genelinde beklenen yavaşlama ve durgunluk sürecini yakından izlediklerini belirten Çalık Grubu Ahmet Çalık "Grubumuzun en önemli özelliği girişimciliği yanında risk yönetimine de büyük önem vermesi. Bu nedenle global kriz karşısında tedbirlerimizi almış durumdayız" dedi. Grubun Arnavutluk yatırımlarına değer verdiğini ve stratejik gördüğünü belirten Çalık, özellikle telekom ve finans sektörlerini önemsediklerini, yatırımların devam edeceğini dile getirdi.

'BTK EN LİKİT BANKA'
Arnavutluk Ekonomi Gazetesi Panorama, Çalık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık ile röportaj yaptı. Arnavutluk'un yatırım ortamının iyileştirilmesi için son yıllarda çok önemli adımlar attığını, atmaya devam ettiğini kaydeden Çalık, bu iyileştirmelerin meyvelerini zamanla daha çok vereceğini düşündüğüne işaret etti.

Çalık Grubu bünyesinde bulunan ve Arnavutluk'un ikinci büyük bankası olan BKT'nin krizden etkilenip etkilenmeyeceğine yönelik sorulara da Çalık, kökü 1920'lere dayanan ve Arnavutluk'un ilk ticari bankası olan BKT'nin, riske duyarlı politikalar sayesinde ülkenin en likit bankalarından biri durumunda olduğuna işaret etti.

Çalık, BKT'nin faaliyetlerinin finansmanı için yurtdışından herhangi bir kaynak temin etmediğini, fon ihtiyacını ülke içinden sağladığını dile getirdi. Çalık, kasım itibariyle bankanın plasmanlarının yüzde 31'inin likit varlıklardan, yüzde 35'inin ise bono- tahvilden oluştuğunu, kredilerin aktifin sadece yüzde 32'lik kısmını oluşturduğunu ve kredi riskinin de sektörün geneline nazaran yönetilebilir seviyede olduğunu kaydetti.

'Mali sektörün farklı alanlarında da olacağız'

Ahmet Çalık, ülkede telekom ve finans dışında başka sektörlere girip girmeyeceklerine ilişkin soruyu yanıtlarken, yatırım fırsatlarını değerlendirdiklerini, önümüzdeki dönemde bankacılık dışında mali sektörün farklı alanlarında yer almayı hedeflediklerini dile getirdi. Çalık "Arnavutluk'u, Balkanlar veya Doğu Avrupa coğrafyasının kilit önemdeki ülkelerinden biri olarak görüyoruz. Arnavutluk'un büyümesine katkı sağlayacak yatırım fırsatlarını izliyoruz" dedi.

"Eagle Mobil'le iddialıyız"

GSM operatörü Eagle Mobile (EM) ile ilgili, ülkenin en genç mobil operatörü olarak 6 ayda altyapı çalışmalarının tamamlandığını belirten Ahmet Çalık, tüm Arnavutluk'un kapsama alanına alındığını söyledi. Çalık, EM için bugüne kadar 50 milyon euro üzerinde yatırım yaptıklarını ve yatırımın süreceğini bildirdi ve ekledi: "Amacımız EM'i ülkenin en çok tercih edilen operatörü yapmak."

Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde