Çalık'a Rus ortağından kötü haber

Çalık'a Rus ortağından kötü haber

Transneft, Çalık Holding'in de ortakları arasında bulunduğu Samsun-Ceyhan Boru Hattı Projesi ile ilgili her şeyi yeniden müzakere etmek gerekeceğini açıkladı.

Çalık'a Rus ortağından kötü haber
16px
24px
03.09.2010 21:48
ABONE OLgoogle

Rusya'nın petrol şirketlerinden biri olan Transneft, Çalık Holding'in de ortakları arasında bulunduğu Samsun-Ceyhan Boru Hattı Projesi ile ilgili her şeyi yeniden müzakere etmek gerekeceğini açıkladı. 

     İtalyan haber ajansı Ansa'da bugün yer alan bir habere göre Transneft Başkanı Nikolay Tokarev, Ria Novosti ajansına verdiği demeçte, ''Türkiye, bize ekonomik açıdan kabul edilmesi olanaksız ve de sıkı bir çerçeveye yerleştiren hükümetlerarası bir anlaşmaya imza koymayı öneriyor. Bu koşulları asla kabul edemeyiz. Bu da müzakerelere sıfırdan başlamamız gerekeceği anlamına gelmektedir'' dedi. 

     Samsun-Ceyhan Boru Hattı Projesi, Orta Asya'daki petrolün İstanbul ve Çanakkale boğazlarını kullanmaksızın Avrupa'ya taşınmasında en önemli koridorlardan biri olarak değerlendiriliyor. 

     Milano'da 19 Ekim 2009'da yapılan törende, Rusya'nın kamu şirketlerinden Transneft ve Rosneft, Çalık Holding ile İtalya'dan ENI'nin ortaklığındaki Samsun-Ceyhan Boru Hattı Projesi'ne dahil olmak için imza atmışlardı. Rusya'dan Lukoil'in de ilgi duyduğu proje, 1,5 milyar ABD doları maliyetle 555 kilometre uzunluğunda bir boru hattının inşa edilmesini öngörüyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde