Çalık Holding, Büyükşehir'den ilk vetosunu yedi

Çalık Holding, Büyükşehir'den ilk vetosunu yedi

İBB, AKP’ye yakınlığıyla bilinen Çalık Holding’e ait Yenibosna’daki bir rezidans projesini veto etti.

Çalık Holding, Büyükşehir'den ilk vetosunu yedi
16px
24px
25.09.2015 09:24
ABONE OLgoogle
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) geçen haftaki meclis toplantılarında tartışma yaratacak kararlar aldı. AKP’ye yakınlığıyla bilinen Çalık Holding belediyeden ilk vetosunu yedi.

 ‘ÇALIK ÜVEY EVLAT’

İBB, AKP’ye yakınlığıyla bilinen Çalık Holding’e ait Yenibosna’daki bir rezidans projesini veto etti. 2012 yılında parsel bazında plan hazırlayarak Çalık Holding’e rezidans ve konut yapma ayrıcalığı tanıyan İBB geçen hafta bu ayrıcalığı kaldırarak plana “konut ve rezidans yapılamaz” notu düştü.

Kararı değerlendiren CHP’li Meclis üyesi Hüseyin Sağ şöyle konuştu: “İBB, TOKİ ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Çalık denilince hep özel imar şartları getirdi. Hatta Şehrizar Konakları’nı biliyoruz. 3 kere plan iptal oldu. Şirketin uluslararası ihalelerde kollandığını ve bizim Çalık ihaleleri alsın denildiğini biliyoruz.

Bu plan değişikliğinde Çalık üvey evlat muamelesi gördü. İBB’den veto aldı. İşi artık daha zor. Cemaate verdikleri ayrıcalıkları şimdi geri alıyorlar. Çalık’ın sonu da bu olabilir. Bu plan değişikliğiyle ilgili, daha inşaat da başlamamışken tüm alan yeşil alan ilan edilirse hiç şaşırmayız.”
Cumhuriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde