Çalık Denim'den dünya markalarına ''Green Event''

Çalık Denim'den dünya markalarına ''Green Event''

Ahmet Çalık, "ARGE çalışmalarımız sonucu geri dönüşümlü ve organik üretim teknikleri ile nar kabuğu kullanılarak yapılan ''narboyar'' tekniği başta olmak üzere birçok doğal üretim sistemi geliştirdik''

Çalık Denim'den dünya markalarına ''Green Event''
16px
24px
20.11.2011 21:50
ABONE OLgoogle

Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, ARGE çalışmaları sonucu geri dönüşümlü ve organik üretim teknikleri ile nar kabuğu kullanılarak yapılan ''narboyar'' tekniği başta olmak üzere birçok doğal üretim sistemi geliştirdiklerini bildirdi.

      Çalık Holding iştiraklerinden Çalık Denim'in, Sultanahmet'teki Binbirdirek Sarnıcı'nda düzenlediği ''Green Event'', Türkiye'de tekstil alanında bu konseptte gerçekleştirilen ''ilk'' etkinlik oldu. Denim markalarının yöneticilerinin katıldığı etkinlikte kullanılan materyallerin büyük bölümü geri dönüşümlü malzemelerden seçildi. Etkinlikte enerji ve su tasarrufuna azami ölçüde dikkat edilirken, katılımcıların karbon ayak izleri de hesaplandı.

      Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, etkinlikte yaptığı konuşmada, denim sektöründe ekolojik üretimin büyük önem taşıdığını belirterek, doğaya saygılı ürünler üreten sistemler geliştirmenin önemli bir bilgi birikimi gerektirdiğini, bu bilgi birikimi için de ARGE merkezlerinin büyük önem taşıdığını vurguladı.

      Çalık, Türk tekstil sektöründeki 7 ARGE merkezinden birinin Çalık Denim bünyesinde yer aldığını ve merkezin, ekolojik üretim teknikleri ile kumaş sektörüne yenilikler getirdiğini ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

      ''Bizde bir söz vardır; 'büyük bir derenin yanında su ihtiyacını giderirken bile suyu tasarruflu kullan' denir. Biz de bu vizyon doğrultusunda, ARGE çalışmalarımız sonucu geri dönüşümlü ve organik üretim teknikleri ile nar kabuğu kullanılarak yapılan narboyar tekniği başta olmak üzere birçok doğal üretim sistemi geliştirdik. Tıpkı çevreci üretimimiz gibi düzenlediğimiz bu etkinliği de çevreye karşı daha duyarlı hareket ederek organize ettik.''

      Çalık Denim Genel Müdürü Önder Öksüz de çevreye duyarlı ürün üretimine önem veren bir şirket olduklarını, geliştirdikleri ''Eco-save'' üretim yöntemi ile ortalama yüzde 65 daha az su kullanıp, atık miktarını yüzde 70 seviyesinde azalttıklarını belirterek, ''Hedefimiz, 2013 yılındaki üretimin yüzde 30'unu bu yöntemle üreterek yılda 133 bin evin su tüketimi kadar tasarrufta bulunarak dünya kaynaklarına katkı sağlamaktır. Bu organizasyonumuzu her yıl düzenleyerek gelenekselleştirmeyi planlıyoruz'' şeklinde konuştu.

      Çalık Denim koleksiyonlarındaki 3 farklı ürün grubundan seçilen kumaşların sergilendiği etkinlikte, İtalya, ABD, Fransa, Belçika, Hollanda, Almanya, İspanya, Tunus, Fas, Finlandiya, Çin, Portekiz ve İsviçre'den denim piyasasının dünyaca ünlü firmalarından temsilciler ve ünlü markaların tasarımcıları bir araya geldi.
      
     ''Tek kurtarıcı denim''
     
     ''Denim is the only saviour (tek kurtarıcı denim)'' sloganıyla gerçekleştirilen etkinlikte, 2011 yılında dünyanın tüm kaynaklarının tükendiği ve dünyanın bir kurtarıcıya ihtiyacı olduğu teorisi anlatılırken, bu kurtarıcının ise denim olduğu belirtildi. Etkinlikte, bir defile de düzenlendi.

      Verilen bilgiye göre, Ahmet Çalık tarafından Malatya'da 1987 yılında 111 milyon dolarlık bir yatırımla kurulan, özellikle denim kumaş, gabardin ve iplik üreten Çalık Denim'in 2011 yılı 9 aylık cirosu 154 milyon dolar olarak gerçekleşti.

      İtalya, İspanya, Portekiz, Fransa, İngiltere, Belçika, Hollanda, ABD, Çin, Singapur, İsrail, Tunus, Cezayir ve Fas'a ulaşan geniş bir coğrafyada uluslararası bir oyuncu olan Çalık Denim'in, yıllık kumaş üretimi 36 milyon metreye ulaşıyor. Malatya'da 130 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 375 bin metrekarelik alanda üretim gerçekleştiren Çalık Denim'in müşterisi olan, tekstil alanında dünyanın ileri gelen markaları arasında Diesel, Benetton, Mexx, H&M, Calvin Klein, G-Star, Tommy Hilfiger, GAP, Mark&Spencer, Jack&Jones ve Zara yer alıyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde