Çalan da kamu, kovalayan da

Çalan da kamu, kovalayan da

Doğu’daki yurttaşlar kaçak elektrik kullanıyor diye zan altında ama bölgedeki kamu binalarında sayaç dahi yok

Çalan da kamu, kovalayan da
16px
24px
30.11.2011 08:23
ABONE OLgoogle

EMO’ya göre bölgedeki bazı hastanelerde, valilik binalarında, Emniyet müdürlüklerinde, askeri tesislerde sayaç bulunmuyor. Orada yakılan her ampul vatandaşın alnına yazılan bir leke oluyor.

Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şube Başkanı Ramazan Pektaş, Güneydoğu’daki vatandaşların kaçak elektrik kullanıyor gerekçesiyle zan altında bırakıldığını söyleyerek bölgedeki bazı kamu binalarında sayaç dahi bulunmadığını kaydetti. Pektaş, “Sayaçları yok, ama elektrik kullanıyorlar. Orada yanan her ampul vatandaşın alnına kara bir leke olarak yazılıyor” dedi.

Pektaş, “kaçak” olarak bilinen şeyin “idari kayıp” olduğuna dikkat çekerek Doğu ve Güneydoğu bölgelerindeki kaçağın yüksek çıktığına işaret etti. Buradaki kaçağı, sıradan vatandaşın suçluluğu üzerinden tartışmanın yanlış sonuçlar doğurduğunu söyleyen Pektaş, “İdari kayıpların bir kısmı, idari olarak birçok meskende sayaç okuma cihazının olmamasıdır” dedi.

Pektaş bölgedeki esas sorunun kamu binalarında ve yasaya göre ibadethanelerin ücretsiz aydınlatılmasında olduğunu kaydetti.

İbadethaneler dışındaki kamu binalarında ücretsiz aydınlatmanın söz konusu olmadığına dikkat çeken Pektaş, “Orada bazı hastanelerde, valilik binalarında, emniyet müdürlüklerinde hatta askeri tesislerde sayaç dahi yok. Ancak elektrik kullanıyorlar. Sonuçta oradan tahsil edilemeyen enerji miktarı artıyor. Orada yakılan her ampul vatandaşın alnına yazılan bir leke oluyor” diye konuştu. Sanayi bölgelerinde bazı fabrikaların sistemin bilgisi dahilinde kaçak elektrik kullandığını savunan Pektaş, “Güneydoğu’daki insanları suçlu ilan etme konusunda bir mutabakat var. ‘Doğu elektrik çalıyor siz de bunu ödüyorsunuz’ demek büyük bir aldatmaca” dedi. Enerji politikalarının yanlış olduğunu söyleyen Pektaş, “Pahalı satılan enerji ‘kaçak var’a bağlanıyor. Yanlış politikalar kamufle edilmeye çalışılıyor” diye konuştu.

İklim Öngel/Cumhuriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde