Çakma operasyonunda ünlü işadamı da gözaltında

Çakma operasyonunda ünlü işadamı da gözaltında

Taklit ürünleri engellemek için kurulan Markalar Derneği'nin eski başkanı Selçuk Güzenge 'taklit ürün operasyonu'nda gözaltına alındı!

Çakma operasyonunda ünlü işadamı da gözaltında
16px
24px
11.05.2012 09:27
ABONE OLgoogle

‘Taklit ürünler’ ile mücadele için kurulan eski Markalar Derneği Başkanı Selçuk Güzenge de ‘taklit çetesi’ suçlamasına uğradı. İstanbul Emniyeti’nin ‘çakma marka satıcıları’ operasyonunda gözaltına alınan Güzenge daha sonra serbest bırakıldı. Serbest bırakıldıktan sonra Radikal’e konuşan Güzenge, emniyetin kendisinin bilgisine başvurduğunu söyledi.

Edinilen bilgilere göre Güzenge’nin, taklit çetesi lideri olduğu iddia edilen Kenan Narbahçe ile birden fazla telefon görüşmesi yaparak çeteyi yönlendirdiği ve bilgi sağladığı iddia edildi. Operasyonun yapıldığı sabah da telefonla Güzenge’ye bilgi verildiği ortaya çıktı.

Antalya, Alanya, Bodrum, Marmaris gibi turistik bölgelerin yanı sıra İstanbul gibi büyük şehirlerde, ünlü markaların taklitlerinin satıldığı bilgisi üzerine harekete geçen İstanbul Güvenlik Şube ekipleri 6 ay boyunca yaptığı teknik ve fiziki çalışmalar sonunda bir çetenin peşine düştü.

6 ilde 215 adrese eşzamanlı olarak büyük bir operasyon düzenenledi. Kenan Narbahçe liderliğindeki çetenin yıllık gelirinin 6 milyon euro olduğu, İstanbul’da imal edilen malların tüm Ege ve Akdeniz’de satıldığı tespit edildi. Polisin uzun süre fiziki ve teknik takip yaptığı çetenin, kazandığı parayı aklamak için otel alış satışları yaptığı, çeteye üye 2 jandarma görevlisiyle operasyonları önceden haber aldıkları tespit edildi.

Çete üyelerinin kendi aralarında yaptığı konuşmalarda, “Bu ay 2.5 milyon euroyu bulduk. 1 hafta kimse dokunmazsa bu işi artık bıraksak da olur” dediği kayıtlara geçti. Operasyonda çetenin Antalya Muratpaşa’da bulunan deposu ve İstanbul Mahmutpaşa’daki imalathanelerine baskın yapıldı. 2 milyon adet taklit elbise ve ayakkabıya el konulurken çete üyeleri gözaltına alındı.
 
Telefon kayıtları delil oldu

Polisin taklit çetesine yaptığı operasyonda sürpriz bir isim de dinlemeye takıldı. Geçen yıla kadar Markalar Derneği Başkanı olan ve bu yıl da tekrar dernek başkanlığına adaylığını koyacağı öğrenilen Güzenge’nin çete lideri Narbahçe ve ‘çetenin beyni’ Dinçer Cilacı ile yaptığı telefon görüşmeleri kayıtlara geçti. Emniyet kaynaklarının iddiasına göre aynı zamanda ünlü İtalyan markası Paul Shark’ın Türkiye distribütörü Güzenge çeteye polisten kurtulmak için taktik verdi.

Dinlemeye takılan görüşmelerde ise Narbahçe’nin polisin operasyonu sonrası Güzenge’yi aradığı ve “malları alıyorlar” buna karşılık Güzenge’nin de “siz zorluk çıkartmayın ben dosyayı affettireceğim” dedi. Güzenge’nin polise verdiği ifadesinde çete ile olan konuşmalarını kabul ettiği öğrenildi. İfadede, “benim konuşma amacım taktik vermek değil. Cilacı çocukluk arkadaşım o yüzden görüştüm” dediği öğrenildi.

Radikal, gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Güzenge’ye telefonla ulaşarak iddiaları sordu. Güzenge ilk başta gözaltına alındığını reddederken daha sonra “Bilgime başvuruldu. Başka bir durum yok” şeklinde cevap verdi.

İsmail Sağıroğlu/Radikal

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde