Çakma güzergâh polemiği

Çakma güzergâh polemiği

Muhalefetin 'Bu çakma güzergah, hükümet gerçek güzergahı saklıyor' iddialarına Yıldırım'dan yanıt

Çakma güzergâh polemiği
16px
24px
05.05.2010 09:56
ABONE OLgoogle

İstanbul'a yapılmasını planlanan yeni köprüde polemik başladı. Muhalefet 'Bu çakma güzergah' derken, Ulaştırma Bakanı, 'Tamamen gerçek' yanıtını verdi

İstanbul'a yeni köprünün uzun tartışmalardan sonra açıklanan güzergah yeri muhalefetle hükümet arasında 'çakma güzergah', 'gerçek güzergah' tartışması başlattı. Muhalefetin 'Bu çakma güzergah, hükümet gerçek güzergahı saklıyor' iddialarına Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Çakma da değil, korsan da değil. Gerçek güzergahı açıkladık" sözleriyle yanıt verdi. Yıldırım, açıkladığı güzergahla herkesi ters köşeye yatırırken, muhalefet hükümetin yeni güzergahı sakladığını öne sürmeye başladı. 

HİÇBİR SORUN SÖZKONUSU DEĞİL

Güzergah ile ilgili muhalefetin "Orman içinden geçirdiler. Bunlar, ağaç katliamı yapacak diye eleştiriliyorsunuz" yönünde ikinci iddiasının da hatırlatılmasına Yıldırım şu yanıtı verdi: "Köprüye bağlantı yollarını geniş tuttuk. Tam 60 kilometre karelik bir alanı kapsıyor. Bunu da en az ağaç kesilmesi için yaptık. Kömür ve kum ocaklarının bulunduğu havzadan geçiriyoruz. Kömür alınmış, yağmur yağmış su dolmuş, ya da açık arazi olarak kalmış."

DOĞAL engel yok

Yeni köprünün Belgrat Ormanlarının ve maden sahalarının kuzeyinden geçeceğini ve engelinin bulunmadığını belirten Çevre Bakanı Veysel Eroğlu, su havzalarının kesinlikle korunacağını kaydetti. Köprünün Ömerli Su Havzasının güneyinden geçeceğini belirten Eroğlu, ellerindeki teknoloji ile mevcut su havzalarının, milli parkların ve ormanların tüm koordinatlarının bulunduğunu söyledi.

Cahit Saraçoğlu/Yeni Şafak

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde