‘Çakal hesabı’ tutmadı

‘Çakal hesabı’ tutmadı

ı. Borsa gün sonunda sadece yüzde 0.86 değer kaybetti.

‘Çakal hesabı’ tutmadı
16px
24px
06.05.2016 07:58
ABONE OLgoogle
Siyaset arenasında yaşananların Borsa İstanbul’da en az yüzde 7-8 düşüş yaratacağını öngörüp açığa satış yapanlar zarar edip sattıklarını geri almak zorunda kaldı. Borsa gün sonunda sadece yüzde 0.86 değer kaybetti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun görevi bırakma kararı almasının ardından, para ve sermaye piyasalarında olağandışı fiyat hareketleri olacağını öngörenler ve dün piyasalar açılana kadar bu tezlerine yatırımcıları inandırmaya çalışanların hesabı yine şaştı. Borsa İstanbul (BİST) endeksi tahmin edildiği gibi yüzde 7-8 düşmek bir yana öğleden sonraki seansta uzun süre artıda işlem gördü. Önceki gece gelişmelerin sıcaklığı ile 2.97’ye kadar yükselen dolar da yine öğleden sonra 2.90 bandına geri çekildi ve korku yaratmaya çalışanların planını bozdu.
 
Açıkçı panikledi
 
Borsada 75 bin puanlara kadar düşüş bekleyenler yanıldı. Önceki gün 79 bin 382 puandan kapanan BIST 100 endeksi dün en düşük 77 bin 519 puanı gördü. Yatırımcının elinden panik havası yaratarak malını almak isteyen ‘çakal’ yatırımcılar, bunu başaramayacaklarını görünce açığa yaptıkları satışları hızla kapama telaşına düştü. Böyle olunca da BIST 100 endeksi öğleden sonra hızla toparlandı ve önceki gün kapanış seviyesinin de üzerine çıkarak en yüksek 79 bin 907 puanı gördü. Gün sonunda da kapanış sadece yüzde 0.86’lık kayıpla 78 bin 698 puandan gerçekleşti.
 
Benzer grafik dövizde de yaşandı. Doların 3 liranın üzerine çıkacağını empoze etmeye çalışanlar piyasaları yanıltamadı. Dolarda önceki gece 2.97’lere kadar çıkılsa da yine öğleden sonra 2.90 bandının altı denendi ve gün sonunda da bu seviyelerden bir kapanış gerçekleşti.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde