Cahit Paksoy Ülker'den rahatsız

Cahit Paksoy Ülker'den rahatsız

Yıldız Holding'de ambalajdan sorumlu Cah,t Paksoy, "Ülker"den rahatsız

Cahit Paksoy Ülker'den rahatsız
16px
24px
14.01.2010 06:21
ABONE OLgoogle

Ülker'in, Yıldız'ın sadece bir şirketi olduğunu vurgulayan Cahit Paksoy gıda dışında satın almalarla büyüyeceklerini söyledi

Yıldız Holding Ambalaj, Bilişim ve Gayrimenkul Grup Başkanı Cahit Paksoy, gıda dışı işlerde çift haneli büyüyeceklerini belirterek “Gıda dışı işlerde stratejik ortaklık, konsolidasyon ve satın almalarla büyüyeceğiz. Masamızda bekleyen çok sayıda dosya var” dedi.

Yıldız Holding'in Ülker'le anılmasına rağmen gıda dışında işleri olduğunu da vurgulayan Paksoy, şu an yüzde 30'larda olan gıda dışı işlerin 2015'te gıdanın yarısına ulaşacağını anlattı. Geçen yıl sonu itibariyle ambalaj sektöründe cirolarının 415 milyon TL olduğunu söyleyen Paksoy, bu yıl ciroda yüzde 30 artış hedeflediklerini; mevcut durumda 930 kişi olan istihdamda ek olarak 100 yeni istihdam ve 50-100 milyon dolar arasında yatırım planladıklarını söyledi. Cahit Paksoy “2015 yılında ambalaj grubunun cirosunun 1.5 milyar dolar olmasını hedefliyoruz” dedi. Bilişim grubunun 2009 yılı cirosunun 1 milyar dolar olduğunu söyleyen Paksoy “2010 yılında bilişim alanında yüzde 50-80 büyüyeceğiz. Bilişimde yüzde 15 istihdam artışı ve 1.5 milyar dolarlık ciro hedefimiz var” dedi.

Medyada olmayacağız

Cahit Paksoy gıda dışı işlerde büyüyüceklerini anlatırken hangi alanlarda olmayacaklarını da şu sözlerle anlattı: “Devletin yaptığı işlerde, devletle yapılan işlerde olmayacağız. Finans sektöründe büyümeyeceğiz. Ağır sanayide, enerjide, turizm ve eğlence sektöründe, insanlara zararlı gördüğümüz sektörlerde olmayacağız. Medya sektöründe de olmayacağız.”

Netaş'la ilgilendiğimiz doğru

Yıldız Holding Ambalaj, Bilişim ve Gayrimenkul Grupları Başkanı Cahit Paksoy, satışa çıkarılan Netaş ile ilgilendiklerini doğruladı. Paksoy, gazetecilerle düzenlediği sohbet toplantısında, “Netaş'ın satılık olduğu biliniyor, bizim de ilgilendiğimiz doğru” dedi ancak sürece ilişkin şu aşamada daha fazla bilgi veremeyeceğini söyledi. Paksoy'un bu açıklamasının ardından Netaş hisselerinin günlük değer artışı yüzde 6.03 oldu.

AVEA'YI ZARAR ETTİRDİĞİ İÇİN KOVULMUŞTU

Cahit Paksoy daha önce AVEA'da Genel Müdürlük yapıyordu. Kurumu yüksek oranda zarar ettirdiği için kovulmuştu. Sabah Gazetesi hakkında gerçekleri yazdığı zamanda, reklam vermemekle tehdit etmişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde