Çağlayan'daki rehine krizi kanlı bitti: Savcı şehit oldu, 2 terörist öldürüldü

Çağlayan'daki rehine krizi kanlı bitti: Savcı şehit oldu, 2 terörist öldürüldü

İstanbul Emniyet Müdürü Altınok, teröristlerce rehin alınan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Kiraz'ın yaralı olarak hastaneye kaldırıldığını, 2 teröristin ölü olarak ele geçirildiğini bildirdi.

Çağlayan'daki rehine krizi kanlı bitti: Savcı şehit oldu, 2 terörist öldürüldü
16px
24px
31.03.2015 18:36
ABONE OLgoogle
Berkin Elvan soruşturmasına bakan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, Çağlayan Adliyesi'nin 6. katındaki odasında rehin alındı. 6 saat süren rehine krizinin ardından polis tarafından yapılan operasyonla Savcı Mehmet Selim Kiraz ağır yaralı olarak kurtarıldı, 2 terörist kullandıkları silahlar ile birlikte ölü olarak ele geçirildi. Ağır yaralı olarak kurtarılan Savcı Mehmet Selim Kiraz hastanede şehit oldu.

Berkin Elvan soruşturmasına bakan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın rehin alındı. Savcıyı rehin alan 3 eylemci için saat 20.30 sularında operasyon başladı.

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, teröristlerce rehin alınan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın yaralı olarak hastaneye kaldırıldığını, iki teröristin de ölü ele geçirildiğini bildirdi.

Altınok, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda operasyonun ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, 12.36 sıralarında iki teröristin adliyeye girdiğini, Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın odasına çıktığını belirtti.

Teröristlerin Savcı Kiraz'ı odasında rehin aldıklarını ifade eden Altınok, şu bilgileri verdi: 

"8 saat boyunca gerek emniyet teşkilatı gerek Cumhuriyet Başsavcılığımız, başsavcıvekillerimiz iletişim kanallarını açık bırakmak suretiyle yapılması lazım gelen bütün görüşmeleri yapmış, bu arada İstanbul Barosu Başkanımız Ümit Kocasakal da bu iletişim kanallarının kurulmasında adliye ve emniyet teşkilatına yardımcı olmuştur. 8 saat boyunca sabırla, metanetle ve bütün güvenlik önlemlerini almak şartıyla yaptığımız çalışmalar sonucunda maalesef teröristler telefonla iletişim kurulduğu bir anda rehin aldıkları savcımızın odasından silah seslerinin gelmesi üzerine emniyet birimlerimiz, güvenlik kuvvetlerimiz odaya operasyon yapmışlardır.

Bütün iletişim kanallarının kullanılmasına rağmen odadan silah seslerinin gelmesi sonucunda yapılmış operasyon sonucunda, Savcımız Mehmet Selim Bey ağır yaralı olarak Florance Nightingale Hastanesi'ndedir. Operasyon sonucu 2 terörist de ölü ele geçirilmiştir."

Başbakan bilgi aldı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çağlayan Adliyesinde İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alınması ve operasyona ilişkin, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok'tan bilgi aldı.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Davutoğlu, operasyonun ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı arayarak bilgi verdi.

Davutoğlu'nun, Cumhuriyet Savcısı Kiraz'ın sağlık durumu ve süreci takip ettiği öğrenildi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde