Çağlayan'da durmak yok, mutfak fuarına gidiyor

Çağlayan'da durmak yok, mutfak fuarına gidiyor

Hükümetin en çok yurt dışına çıkan bakanı Çağlayan, şimdi de mutfak fuarına katılıyor

Çağlayan'da durmak yok, mutfak fuarına gidiyor
16px
24px
10.02.2011 13:58
ABONE OLgoogle

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, 11-12 Şubat 2011 tarihlerinde, Almanya’nın Frankfurt şehrinde düzenlenecek Ambıente İnternationale Frankfurter Messe fuarına gidecek.

Bakan Çağlayan programı kapsamında 11 Şubat 2011 Cuma günü fuara katılan Türk işadamlarıyla toplantı yapacak. 12 Şubat 2011 Cumartesi günü de fuar alanını dolaşacak, Türk firmalarının standlarını ziyaret edecek. Çağlayan aynı gün Türkiye’ye dönecek.

İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği tarafından organize edilecek fuarda, 59 Türk firması milli katılımcı, 43 Türk firması ise bireysel katılımcı olarak yer alacak. Ambiente fuarı, 578 bin metrekare sergileme alanı bulunan Frankfurt Fuar Merkezi’nde tertip edilecek. Fuarda sergilenen ürünler mutfak gereçleri, yemek pişirme ekipmanları, çatal, bıçak, kaşık, porselen, cam ve seramik vb- sofra üstü ürünler, mücevher, takı ve hediyelik eşya ve mobilya ile iç dekorasyon ürünleri olmak üzere 3 ana başlık altında toplanıyor.

ÇANAK TABAK İHRACATINDAN 172 MİLYON DOLAR

Almanya, mutfak eşyaları ve küçük elektrikli ev aletleri sektöründe dünyanın 2. büyük ithalatçısı konumunda bulunuyor. Almanya, 2009 yılında yaşanan krize rağmen 5,1 milyar dolar ithalat yaptı. Türk firmaları ise pazarı yakından tanıma avantajları sayesinde 2010 yılında Almanya pazarına 172 milyon dolar ihracat yaptı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde