22 Mayıs 2013 Çarşamba Günün tüm haberleri Son dakika ekle Favorilere ekle Giriş sayfam yap Künye İletişim Reklam Üyelik
 
   
  Doğuş Grubu boğazı kapatıyor  
 
   
  Maça Kızı'ndan Lahmacun + Ayran'a şok zam  
 
   
  Garanti'ye rekor vergi cezası tebligatı  
 
   
  Onur Air'i sattı, parayı hangi sektöre yatırdı?  
 
   
  Karamehmet'e 1 milyarlık ikinci şok  
0
Çağlayan, Ras Al Khaimah’da yatırım incelemesi yaptı
Çağlayan, Ras Al Khaimah’da yatırım incelemesi yaptı
 
Rash Al Khaimah’da resmi temaslarda bulunan bakan Çağlayan, ''Küresel krizin çözümü küresel işbirliğiyle olur. İşbirliği yapalım'' dedi
 
03 Mayıs 2012 Perşembe - 14:25

Ekonomi Bakanı Sayın Zafer Çağlayan beraberindeki üst düzey bir heyetle beraber, Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin 4. Büyük emirliği olan Ras Al Khaimah’ya ticari ilişkileri geliştirme amaçlı bir ziyarette bulundu. Çağlayan  ve beraberindeki ticari heyet, daha sonra RAK Serbest Ticaret Bölgesi Teknoloji Parkını gezdi ve serbest bölgenin üst düzey yetkilileriyle görüşmeler yaptı.

Türk heyeti ve RAK STB yetkilileri arasındaki görüşmelerde Türkiye’nin bölgede ticaretini geliştirmeye yönelik olarak, serbest bölge bünyesinde Türkiye Devleti için bir irtibat bürosu kurma, daimi bir Türk ürünleri sergi alanı açma, yine Türk şirketler tarafından ortak kullanımı amaçlanan bir depo ve soğuk depolama tesisinin tahsisi de dahil olmak üzere burayı Türk müşterileri için bir lojistik merkezi haline getirme konuları görüşüldü.

İki taraf arasındaki personel eğitimi alanında işbirliği ve bunun karşılıklı deneyimlerin paylaşılması için etkili olacağına değinildi. Ayrıca, Türkiye Serbest Bölgeler Genel Müdürlüğü ve RAK STB arasında karşılıklı işbirliğinin artırılması ve personel eğitimi ve değişimi alanlarında bir niyet anlaşmasının daha sonra imzalanmak üzere hazırlanmasına da karar verildi.

Görüşmeler sırasında Sayın Zafer Çağlayan şunları söyledi:

“Turizmde son dokuz yılda çok önemli mesafeler katettik. Dokuz yıl önce ülkemize gelen turist sayısı 11 milyondu. Geçen yıl bu sayı 31.5 milyona çıktı ve üç milyar doların üzerinde bir gelir elde ettik. Bu turistin 35 bin’i Birleşik Arap Emirliklerindendir ve şu anda Türkiye turizmde dünyanın 6. büyük destinasyonu oldu. Biz tabii ki bu konudaki deneyimlerimizi RAK Emirliğiyle de paylaşabiliriz. Turizmin yanı sıra ilaç sektörünü de özellikle teknolojik olarak yeni yatırımları gerektiren kanserle mücadele konusunda ilaç üretimine öncelik vererek teşvik kapsamına aldık. Şimdi bu konulardaki deneyimlerimizi, bilgilerimizi ve hatta pazarlarımızı bile paylaşabiliriz. Yani bu konularda nerede daha ucuza elde edebiliyorsak, nerede daha çabuk hedefe ulaşabiliyorsak, orayı birlikte değerlendirebiliriz. Biz bu konuda her türlü teklife açığız...Küresel krizin çözümü küresel işbirliğiyle olur.

RAK STB Yönetim Kurulu Başkanı Şeyh Faysal Bin Saqr Al Qasimi, şunları söyledi: "Biz Sayın Zafer Çağlayan'ı ağırlamaktan dolayı son derece onur duyuyoruz. Görüşmelerimizde, özellikle turizm, otelcilik, yeme içme, hazır giyim ve ilaç endüstrilerinde daha sıkı işbirliği yapma isteğimizi yeniledik. Sayın Bakanın ziyareti ilişkilerimizin daha da geliştirilmesi için somut adımların atılmasını sağlamıştır. Ben de bizzat Türkiye ye geleceğim ve de yatırımcı olarak geleceğim. Sayın Bakanın ziyaretinin, yakın bir dönemde Türkiye’den kabul ettiğimiz üst düzey basın heyeti ve bir gün önce serbest bölgede ağırladığımız Aksaray Ticaret Odasi heyeti ile hemen hemen aynı zamana rastlaması her iki tarafın da ticari ilişkileri geliştirmek için istekliliğinin bir göstergesidir.”

Ziyareti sırasında Çağlayan’a milletvekili Sait Dilek, Yatırımlar Genel Müdürü İbrahim Uslu, Serbest Bölgeler Daire Başkanlığından Metin Değer ve Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki Büyükelçisi Vural Altay, Dubai Başkonsolosumuz Elif Çomoğlu Ülgen ile beraber Dubai’deki Türk İş Konseyi Baskanı Hakan Bahçeci de eşlik etti.

RAK STB CEO’su Oussama El Omari, ekledi: "Türkiye bizim için çok önemli ve stratejik bir pazar konumundadır. Geleneksel olarak, BAE ve Türkiye her zaman güçlü ve yakın ticari ilişkiler içinde olmuştur ve bu tür ziyaretler stratejik işbirliğinin gelişmesi için temel oluşturmaktadır. Biz Serbest Bölge olarak Türkiye’de özellikle bu bölgeyi üs olarak kullanarak Asya ve Afrika pazarına açılmak isteyen Türk KOBİ’lerine hitabetmekteyiz. Türk KOBİ’leri serbest bölgedeki hesaplı opsiyonlar ve ilave hizmetler sayesinde bu bölgede daha emin adımlar atabilirler.”


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Mustafa Bakıcı'nın büyük ihaneti
 
Galatasaray yatırımcısını da üzdü
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
İşte Nisan'ın zam şampiyonu
Tüketici fiyatları bazında bakıldığında Nisan ayında fiyatı en çok artan ürün domates oldu.
Şimşek: S&P 9 ay geriden geliyor
Maliye Bakanı Şimşek, S&P'nin Türkiye'nin kredi not görünümüne ilişkin ...
Kamuda yeni atamalar!
Başbakanlık, bazı bakanlıklar ve kurumlara ilişkin atama kararları Resmi ...
Son 3.5 yılın en yüksek enflasyonu
Elektrik ve doğalgaza yapılan zamlar nedeniyle enflasyon TÜFE'de yüzde ...
 
 
Havada rötar otobüsçüyü uçurdu
Uçak rötarlarından bıkan yolcular, otobüslere yöneldi. TOFED Başkanı Mehmet ...
Binalarda kombiye son verildi, merkezi sistem zorunlu oldu
Merkezi sistemli binalara pay ölçer takmak için dün son gündü.
Sucuk ve sosis artık 'yüzde 100' olacak
İşlenmiş et ürünlerinde hileyi önlemek için harekete geçen Tarım Bakanlığı, ...
10 milyar dolarlık talan!
CHP'li Kart, Meclis'ten gece yarısı geçirilen özelleştirme yasasıyla 10 ...
 
 
İstanbul'un zam şampiyonu 'etek' oldu
İstanbul'da nisan ayında fiyatı en fazla artan ürün, giyim harcamaları ...
Çağlayan'dan Umut Oran'a: Allahtan korkacaksın
Bakan Çağlayan, CHP'li Umut Oran'ın açıklamalarına sert tepki gösterdi: Allahtan kork...
Hayali ihracatın KDV'si 23 milyon dolar
İstanbul ve Ankara başta olmak üzere önceki gün birçok ilde düzenlenen ...
400 milyon dolarlık ihracat hayal oldu
Gümrük müsteşarlarının soruşturması 400 milyon dolarlık hayali ihracatı ortaya çıkardı.
 
 
 
 
Papermoon'un bilinmeyen yönleri…
 
Selin Bozkurt
 
 
Türkiye'de gıda güvenliği ve denetimi
 
Tuba Emlek Uras
 
 
İstanbul Sokaklarında 3 Bin Bisikletli
 
Demet Akat
  E-posta :
  Şifre :
 
Üye Ol
Şifremi Unuttum
     
 
Türbülans bitti mi?

Evet
Hayır

Sonuçları göster Anket arşivi
 
     
Foto Galeri Patronlar Spor Otomobil Yaşam Teknoloji Ekonomi Magazin Gündem  
Video Galeri Patronlar Magazin Komikler Dünya Ekonomi Yaşam Teknoloji Spor Türkiye Medya  
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
  •Ekonomi   •Dünya
  •Patronlar   •Spor
  •Borsa-Finans   •Medya
  •Gündem   •Elit Yaşam
  •Kültür-Sanat   •İşte Başaranlar
  •Otomobil   •Teknoloji
  •Patronlar
  •Dünya
  •Medya
  •Güzeller
  •Teknoloji
  •Moda
  •Patronlar
  •Magazin
  •Komikler
  •Dünya
  •Ekonomi
  •Yaşam
  •3.ncü havalimanı
  •Galataport
  •Hüsnü Özyeğin
  •ABD Başkanı Barack Obama
  •iş dünyası
  •Zorlu