Çağlayan Konya'da Kent AVM'yi açtı

Çağlayan Konya'da Kent AVM'yi açtı

Bakan Çağlayan, Konya'da Kentplaza Alışveriş Merkezi'nin açılışında önemli açıklamalar yaptı

Çağlayan Konya'da Kent AVM'yi açtı
16px
24px
16.11.2012 15:39
ABONE OLgoogle

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, ''Bakın bugün, geçmişte bize 'hasta'' diyenler, şu anda birçoğu hasta yatağında, oksijen çadırında. Allah onlara şifalar versin'' dedi.

      Çağlayan, Kentplaza Alışveriş Merkezi'nin açılışı için geldiği Konya'da, açılış öncesi yaptığı konuşmada, Başbakan'ın dediği gibi bu ülkede yatırım yapan, istihdam yaratan, ihracat yapan, taş üstüne taş koyan herkesin hizmetinde olmayı bir şeref kabul ettiğini söyledi.

     ''Her zaman hizmetinizde olmak bizim için onurdur'' diyen Çağlayan, 10 yıldır devam eden AK Parti iktidarının prensip olarak millete hükmetmeyi değil, milletin hizmetkarı olmayı kendine görev kabul etmiş bir iktidar olduğunu vurguladı.

      Türkiye'nin her geçen gün geliştiğini ve dünya ekonomisinde önemli bir yere sahip olduğunu anlatan Çağlayan, şunları kaydetti:

      ''Bakın bugün, geçmişte bize 'hasta' diyenler şu anda birçoğu hasta yatağında, oksijen çadırında. Allah onlara şifalar versin. Bugün Türkiye gelişen ekonomisiyle, büyüyen ekonomisiyle, siyasi istikrarıyla, ekonomik istikrarıyla tüm dünyada örnek olacak bir seviyeye gelmiştir. Bu ülkenin bir ferdi olarak, bir AK Parti milletvekili olarak, bu ülkenin Ekonomi Bakanı olarak Türkiye'nin gelmiş olduğu seviyeden gurur duyuyorum. Biz yıllarca başka ülkelerin masallarıyla büyüdük. Bize geçmişte Güney Kore'nin, Japonya'nın, Almanya'nın başarısından bahsettiler. Bugün şükürler olsun, Türkiye tüm dünyada ekonomik başarı gösteren ülkelerin en başında geliyor. Türkiye gelişen, büyüyen ekonomisiyle inşallah ümit ediyoruz ki daha fazla gelişecek, daha fazla büyüyecek. Şu anda ülkemizde tam 302 alışveriş merkezi var. Ümit ediyoruz ki bu sayı önümüzdeki yıl 360'a çıkacak. Bugün bu alışveriş merkezlerinin perakende sektörüne getirmiş olduğu ticaret hacmi 350 Milyar Türk Lirası'na yaklaşmıştır. Binlerce kişinin istihdamı, yapılan ticaret ve üretim Konya'yı, Türkiye'yi önemli bir hale getirmiştir. Şimdi Konya, gelişen Türkiye'nin gelişen ekonomisi içinde çok önemli, ayrıcalıklı bir yere geliyor.''

      ''Konya'ya ne yapılıyorsa yapılsın helal olsun'' diyen Çağlayan, Konya'nın endüstri bölgesi, enerji üretimi ve turizmde de hak ettiği yere gelmesi konusunda gerek milletvekilleri, gerek hükümet olarak desteklerinin artarak devam edeceğini sözlerine ekledi.

      Daha sonra Çağlayan, beraberindekilerle birlikte alışveriş merkezinin açılışını gerçekleştirdi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde