Çağlar'a karşı aday oldu, komiteden çıkamadı

Çağlar'a karşı aday oldu, komiteden çıkamadı

İbrahim Çağlar'a karşı aday olduğunu açıklayan isimlerden Abdullah Tever 68íinci meslek komitesinde seçimi kaybetti.

Çağlar'a karşı aday oldu, komiteden çıkamadı
16px
24px
24.05.2013 10:58
ABONE OLgoogle

İstanbul Ticaret Odası'nda (İTO) yeni dönemin İTO meslek komitesi ve meclis üyelerini belirlemek için Türk Telekom Arena Stadyumu'nda yapılan seçimlerde İbrahim Çağlar'ı destekleyen grup büyük çoğunlukla seçildi.

Çağlar'a karşı aday olduğunu açıklayan isimlerden Abdullah Tever ise 68íinci meslek komitesinde seçimi kaybetti.

Seçimlerde bir iki ufak itiraz dışında sorunsuz bir süreç yaşandı. İtiraza konu olan olaylar ise pusulaların yazım şekli oldu. İTO'da 29 Mayıs'ta yönetim kurulu üyeleri, başkan ve TOBB delegeleri seçilecek. Süreci değerlendiren İTO Başkan Yardımcısı Şekip Ağdaviç, sürecin beklentilere uygun ve temiz bir şekilde sonuçlandığını söyledi.

İbrahim Çağlar'ın desteklediği ve İbrahim Çağlar'ı destekleyen grubun iyi netice aldığını dile getiren Ağdaviç "Katılım seviyesi makuldü. Özellikle birden fazla mesleğin olduğu komitelerde katılım daha yüksek oldu. Netice itibariyle herhangi bir aksilik olmadan Türkiye'nin en büyük odası şanına yakışır bir seçim süreci yaşadı. İbrahim Çağlar'ın rakibi olan aday açık bir farkla seçimi kaybetti. Zaten daha önce meclise girmemiş kişilerin oda başkanlığına aday olması görülmüş bir şey değildi. O konuda çok net bir duruş sergilendi. Bu anlamda da beklentiler karşılandı. Bu şekilde İbrahim Çağlar'ın başkanlığında yönetimin oluşturulması bekleniyor. 248 meclis üyesinden oluşacak yeni mecliste büyük çoğunlukla İbrahim Çağlar başkan olur. Bunun için 125 oy yeterli olsa da tamamına yakınının Çağlar lehine oy kullanması bekleniyor" dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde