Cadde mağazaları kan kaybediyor

Cadde mağazaları kan kaybediyor

Alışveriş caddelerindeki mağazalarda boşluk oranları kentsel dönüşümün etkisiyle yüzde 10’u buldu.

Cadde mağazaları kan kaybediyor
16px
24px
29.11.2015 07:29
ABONE OLgoogle
GAYRİMENKUL danışmanlık şirketi Cushman & Wakefield’ın yayınladığı ve Bağdat Caddesi, İstiklal Caddesi ve Nişantaşı bölgesini ele alan ‘İstanbul Alışveriş Caddeleri’ raporunun ikincisine göre, 2013 yılındaki yüzde 5’lik boşluk oranı bu yıl yüzde 10’a yükseldi.

En yüksek yeni kiralama hacmi İstiklal Caddesi’nde gerçekleşirken, mağaza adedi bazında Nişantaşı ilk sırayı aldı. Kentsel yenilemenin yön verdiği Bağdat Caddesi’nden ise son 1 yılda 6’sı lüks ve toplam 11’i yabancı olmak üzere 49 marka çıktı. 3 ana caddede toplam marka sayısı ise bir önceki yıla göre yüzde 7 düşerek 656 oldu.

Avrupa yakasında İstiklal Caddesi ve Rumeli, Teşvikiye, Vali Konağı ve Abdi İpekçi’yi kapsayan Nişantaşı Bölgesi ile Anadolu yakasındaki Bağdat Caddesi olmak üzere İstanbul’un 3 ana alışveriş caddesini inceleyen ‘İstanbul Alışveriş Caddeleri Raporu’ sektörde ‘kentsel yenilemelerin’ önemli yansımaları olduğunu ortaya koydu.

Araştırma, İstiklal Caddesi’nin hazır giyim ve yeme-içme markaları için çekiciliğini devam ettirdiğini gösteriyor. Mağaza adedi açısından ilk sırada olan Nişantaşı’nda 70 lüks marka konumlanıyor. Bağdat Caddesi’nde şu anda toplam stok 365 mağazada.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde