“CLK borcu olmayan tüketicinin elektriğini kesti”

“CLK borcu olmayan tüketicinin elektriğini kesti”

Antalya bölgesinde elektrik dağıtımı yapan CLK Enerji, borcu olmayan tüketicilerinde elektriğini kesiyor...

“CLK borcu olmayan tüketicinin elektriğini kesti”
16px
24px
27.01.2015 12:28
ABONE OLgoogle
CLK’nın borçsuz abonenin elektriğini kesmesini değerlendiren Tüketici Birliği Federasyonu üyesi ve Tüketici Başvuru Merkezi Genel Başkan Yardımcısı Haluk Atasoy; “CLK’nın borçsuz abonenin elektriğini kesmesi kabul edilemez” dedi.
 
Tüketici Başvuru Merkezi Genel Başkan Yardımcısı Haluk Atasoy konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: 
 
Antalya bölgesinde elektrik dağıtım şirketi olan CLK’nın borcu olmadığı halde elektriği kesilen Muzaffer ŞİMŞEK isimli tüketici, merkezimize gelerek şikayette bulunmuştur.
 
Bu son derece yanlış, hukuksuz ve etik olmayan bir uygulamadır. Dağıtımın devletten kalma,  doğru olmayan, ama sonuç alınma yüzdesi yüksek olan keyfi uygulamasının bir başka şeklidir. Elektrik dağıtım şirketi hiçbir şekilde borç kendisinin dahi olsa bir aboneliğinin borcu yüzünden bir diğer aboneliğinin elektriğini kesemez. Hal böyle iken borcu olmayan bir abonenin elektriğin kesilmesinin hiçbir şekilde izahı bulunmamaktadır. Sözün bittiği yerdeyiz"
 
TÜKETİCİ ŞİMŞEK “OTOMATİK ÖDEMEDEKİ ELEKTRİĞİM KIŞ GÜNÜ KESİLDİ”
 
Elektriği kesilen Muzaffer Şimşek, Tüketici Başvuru Merkezine yapmış olduğu şikayette “1990 yılından bu yana elektriği kesilen yerde kendi adıma olan abone sahibiyim. Ve elektrik ödemelerim de bankada otomatik ödemededir. Herhangi bir borcum da bulunmamaktadır. Benimle oturmayan yetişkin ve evli olan üvey kızımın borcundan dolayı evimin elektriği kış günü kesilmiştir. İşin üzücü kısmı ise CLK’nın hukuk servisine gittiğimde ise evine hacze de geliriz şeklindeki muamele görmüş olmam” demiştir.
 
MEVZUAT NE DİYOR?
 
Dağıtım sistemine bağlanmak isteyen veya bağlı olan tüketiciler ile bu tüketicilere bağlantı anlaşması, perakende satış sözleşmesi veya ikili anlaşma kapsamında hizmet veren dağıtım şirketlerine uygulanacak  standart, usul ve esasların düzenleyen 8 Mayıs 2014 tarihinde resmi gazete de yayınlanan elektrik piyasası müşteri hizmetleri yönetmeliğinin zamanında ödenmeyen borçları düzenleyen 15 nci maddesinin 7 nci fıkrasında Tüketicinin bir perakende satış sözleşmesinden kaynaklanan borcu nedeniyle, aynı tüketicinin başka bir perakende satış sözleşmesine konu kullanım yerinin elektriği kesilemez” demektedir.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde