CLK Enerji yüksek gelen fatura için ne dedi?

CLK Enerji yüksek gelen fatura için ne dedi?

CLK Boğaziçi Elektrik hakkında yer alan haberlerle ilgili açıklama yaptı

CLK Enerji yüksek gelen fatura için ne dedi?
16px
24px
19.10.2016 18:06
ABONE OLgoogle

Bahçelievler'de yaşan polis memuru Mehmet Doğdu'ya, Avrupa yakası elektrik dağıtım şirketi CLK Enerji tarafından, kirada oturduğu daire için 17 Ekim 2016 son ödeme tarihli 547 lira 80 kuruş tutarında fatura yollandı. Bir önceki elektrik faturası 34 lira gelen Doğdu, ekim ayı faturasında enerji bedelinin 27 lira 33 kuruş, aktif kalemin 297 lira 32 kuruş, dağıtım bedelinin 113 lira 63 kuruş, enerji fonunun 3 lira 25 kuruş, TRT payının 6 lira 49 kuruş ve BTV tutarının da 16 lira 23 kuruş olarak görünmesi üzerine avukatı aracılığıyla Bakırköy Tüketici Mahkemesi'ne başvurdu.

Bakırköy 4. Tüketici Mahkemesi, 27 liralık kullanım bedeline karşılık değişik giderler altında istenen 547 lira elektrik faturasının ödenmemesi için yapılan başvuruyu kabul etti.

İstanbul'un Avrupa yakasının elektrik dağıtımını yapan CLK Boğaziçi Elektrik Perakende A.Ş. ise olayı sistem hatası diyerek açıkladı. İşte yapılan.. 

BASIN AÇIKLAMASI
 
Bugün bazı basın yayın organlarındaki haberlerde yer aldığı üzere 56….0 numaralı abonemiz Mehmet Demir (kiracısı olarak Mehmet Doğdu isimli vatandaşımız) adına aylık elektrik faturası, sistemimizdeki teknik bir nedenden dolayı 6 Ekim 2016 Perşembe günü saat 09:55’te 547 lira 80 kuruş olarak düzenlenmiştir.

Mahkemeden CLK Enerji'ye yüksek fatura şoku!
 
15 Ekim 2016 Cumartesi gecesi saat 00:53’te sistemlerimiz tarafından yapılan doğrulama işleminde anılan faturanın hatalı olduğu anlaşılmış, Mehmet Doğdu’nun elektrik faturası 51 lira 10 kuruş olarak yenilenmiştir.
 
Söz konusu dönemde Mehmet Demir adına kanallarımıza herhangi bir şikayet başvurusu yapılmadığı gibi, Bakırköy 4. Tüketici Mahkemesi tarafından verilen ‘ihtiyati tedbir’ kararı ilk özelliği taşımamaktadır. Bazen sayaç bazen de çalışan hatası nedeniyle sözü geçen teknik sorunları sistemlerimiz anında ve doğru olarak düzeltme kabiliyetine sahiptir.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde